Вибори в райони – під питанням: ЦВК заявляє про неможливість їх проведення

На думку Центральної виборчої комісії, після внесення Верховною Радою змін до законодавства про вибори і адміністративно-територіальний устрій, утворилася правова невизначеність. Вона не дозволяє Комісії оголосити вибори до районних рад, йдеться в заяві, опублікованій на сайті ЦВК у неділю, 9 серпня.

У зв’язку з цим Комісія звернулася до профільного комітету Верховної Ради та Міністерству розвитку громад і територій з проханням надати роз’яснення з наступних питань:

  • Який орган уповноважений звернутися до Центральної виборчої комісії щодо призначення перших виборів депутатів районних рад
  • Який орган уповноважений прийняти рішення про утворення районних рад
  • Чи прийнято на сьогодні рішення про створення районних рад у зв’язку із затвердженням постанови Верховної Ради «Про створення і ліквідації районів» від 17 липня.

Також ЦВК попросила депутатів і міністерство в разі необхідності вжити заходів для правового врегулювання питання призначення виборів до райрад.

У Комісії звернули увагу на те, що отримали з Міністерства розвитку громад і територій перелік тільки міських, селищних і сільських рад у відповідних територіальних громадах. Таким чином, на сьогоднішній день у ЦВК немає навіть переліку районних рад, вибори в який необхідно провести.

Як писала СИЛА ГРОМАД, 8 серпня ЦВК призначила на 25 жовтня вибори депутатів міських, сільських і селищних голів та рад на підставі відповідних звернень Кабінету міністрів і Міністерства розвитку громад і територій.

Звернення уповноваженого органу про призначення виборів до райрад ЦВК не отримувала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *