Затишанська ОТГ створила власний відділ здоров’я і соціальної політики

Вже понад рік у приміщенні Затишанської селищної ради працює відділ з питань охорони здоров’я та соціальної політики. Громада створила його для того, щоб жителі не їздили у справах до райцентру – всі документи щодо отримання соціальних виплат можна подати на місці.

Про це повідомляє офіційний сайт Затишанської ОТГ.

Очолює відділ з питань охорони здоров’я та соціальної політики Ольга Пустомельник. У її підпорядкуванні – двоє спеціалістів Тетяна Іванівна Свиріпа та Ольга Володимирівна Решетник. Їх професійний обов’язок – прийом документів від жителів громади на отримання державних виплат: так званих дитячих, пенсій, субсидій тощо.

Спеціалісти також видають довідки соціального характеру. А віднедавна навіть формують заявки на видачу бебі-боксів. Тепер матерям, які народили дитину, не треба звертатися до районного управління соціального захисту населення. Необхідно прийти до відділу з питань охорони здоров’я та соціальної політики, який знаходиться на першому поверсі Затишанської селищної ради, подати довідку з пологового будинку, заяву і копію паспорта.

“Ми намагаємося зробити все можливе, щоб у жителів нашої громади не було необхідності їхати по якусь довідку чи для оформлення тих чи інших документів до районного центру,  Наші спеціалісти формують справи і самостійно доставляють їх до управління соціального захисту населення Захарівської райдержадміністрації. Тож у більшості випадків людям не треба нікуди їхати, бо всі питання можна вирішити на місці”, – розповіла очільниця відділу з питань охорони здоров’я та соціальної політики Затишанської ОТГ Ольга Пустомельник.

Слід зауважити, що у Затишанська громада створила чудові умови для роботи працівників відділу соціального захисту та для комфорту людей, які сюди звертаються. Капітально відремонтоване приміщення, нові меблі, сучасна комп’ютерна техніка, побутові зручності і два кондиціонери для приємної прохолоди створюють справді хорошу атмосферу для всіх, хто тут працює чи приходить у справах.

Нагадаємо: Затишанська ОТГ одна з перших на Одещині скористалась перевагами реформи децентралізації, створившись наприкінці 2017 року, і за цей час здійснила потужні зміни й організаційні перетворення у своєму житті: самостійно надає освітні, медичні, культурні послуги громадянам, створила власне комунальне підприємство, облаштовує й прибирає вулиці, і навіть самостійно виробляє контейнери для сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *