Парламент розгляне постанову про звільнення Степанова з посади міністра, серед підписантів – одеські нардепи

Постанову про звернення Верховної Ради України до Кабінету міністрів України щодо звільнення міністра охорони здоров’я України Максима Степанова зареєструвала в парламенті група з 90 нардепів.

Про це повідомили у пресслужбі парламенту.

Серед ініціаторів – народні депутати Ігор ВасильковськийАртем Дмитрук («Слуга народу») та їх соратниця, обрана за списком, – Юлія Діденко.

Тексту постанови та пояснень поки що не публікують.

Нагадаємо, що Верховна Рада України повторно розглянула питання про призначення міністром охорони здоров’я країни колишнього голови Одеської обласної адміністрації Максима Степанова в березні, та призначила його на посаду.

Тоді Артем Дмитрук підтримав це рішення, Ігор Васильковський був відсутній, а Юлія Діденко не голосувала.

Підтримала постанову підписала постанову про відставку Степанова з посади міністра МОЗ і нардепка від “Голосу” Соломія Бобровська, яка тривалий час виконувала обов’язки голови Одеської ОДА.

Ні довіри, віри, а тим паче розуміння, куди рухається наразі медицина, окрім чорних корупційних закупівель, я не маю. Це було, як і все в уряді Шмигаля – політичним призначенням і останніх 4 місяці з другої спроби голосування за цю кандидатуру – досить, щоб розглянути в залі його відставку. Цього вимагає майже чверть парламенту”, – написала вона на своїй сторінці.

На думку парламентарки, за 4 місяці “Степанов на посаді має такі «здобутки»: заблокував закупівлі ліків і 38 державних програм для тяжко хворих пацієнтів; спричинив колапс медичної системи: бо минулого тижня хотів звільнити керівництво НСЗУ. Люди, які там працюють, були навіть не в курсі; у розповсюдженні коронавірусу звинувачує людей: а сам наживається на костюмах для медиків (привіт, 40% переплат). Ну і «родзинка»: заводить людей Богатирьової на посади та в спеціальні ради МОЗ”, – додала Соломія Бобровська.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради України відмовлялися призначати екс-голову Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова міністром, – і ухвалили це рішення з другої спроби, під тиском президента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *