Махінації чи “Ріг достатку”: куди течуть мільйони платників податків з бюджету Таїровської ОТГ?!

Після прийняття Таїровською селищною радою бюджету розвитку, остаточний варіант якого досі відсутній на офіційному сайті ради, – гроші громади на тендерні закупівлі полилися нескінченним потоком, як з рогу достатку.
Згідно з давньогрецькою міфологією, ріг достатку був атрибутом кози Амальтеї, яка вигодувала своїм молоком немовля Зевса.  Кого ж вигодовує голова ОТГ Лариса Бурлака?  Або точніше сказати, – НА КОГО, і головне, ЗА ЩО, так рясно посипалися бюджетні гроші за підписаними очільницею громади Бурлакою різними угодами?
Спробуємо розібратися, ґрунтуючись виключно на загальнодоступних даних сайту Clarity Project.
 «Чий туфля?  Ой!  Моє! »1
https://clarity-project.info/tender/9ba3ae914d4d44c19d4e630a80557179
Треба відзначити, що це не перше придбання проекту за цим дитячим садком. Одне вже було, тендер був проведений. Угода
укладена. Щоправда, проект був на 180 місць, включаючи й харчоблок. І тепер не ясно: чи то дітей поменшало, то чи встигли побудувати дитсадок деінде? Ні. Дитячі садки Бурлака & Company не побудували. І мабуть в цьому році й не почнуть. А може, цифра просто не сподобалася – 180 місць? Тоді чому ж Таїровська селищна рада просто не внесла зміни до договору з вже виграною тендерною проектною організацією? Було б точно рази в три дешевше. Мабуть все-таки проектант не той…
Нам здається, виходячи з того, що відбувається, що через деякий час буде оголошено тендер на покупку проекту будівництва цього ж дитячого садка, скажімо, на 45 місць. Ще за 1,3 мільйонів гривень.
А чому ми не можемо так думати? Громаду ж ні про що не інформують! А гроші платників податків витрачати ой як потрібно!
2
Овва, ще й ескізний проект!  Ну, як же без нього.  Адже минулого разу якось обійшлося без цього.  Але це було за часів «неправильної» влади, яка в своїх діях виходила з принципу раціонального витрачання бюджету. Якісь невігласи!  Ось, як треба!
3
Можливо, зменшення кількості місць в дитсадку до 90 осіб пов’язано саме з цим проектом?  І ще питання: а чому за такі гроші один по суті об’єкт розбили на два проекти?  Окремо дитячий сад і окремо – їдальня.  Це що, – дві окремих будівлі буде?  Діти в їдальню будуть ходити через двір, вулицю, або будуть переміщуватися?  Ага, он воно що! Так же ж удвічі дорожче виходить!
7
https://clarity-project.info/tender/041203071ef74a5e8ebfdbac754ef96f
За нашою інформацією, у Таїровській селищній раді вже вісім місяців, як є дані з інвентаризації всіх земель території ради в масштабі до 1: 500.  Для проектувальника цього цілком достатньо.  І потім, їдальня й корпус дитсадка знаходяться на одній і тій самій земельній ділянці.  Для чого потрібна геодезія?  Але ж чекайте, – 152 мільйони треба витратити!  Ви нічого не розумієте.  Ну, дуже треба!
Ларисо Андріївно!  Нагадуємо: не забудьте по цьому об’єкту замовити ще й виготовлення ескізного проекту.
8
 
 
Цікаво, що з причини відсутності точної адреси по вулиці Центральній, місцезнаходження майбутнього дитячого садка… не придумано. То де ж усе-таки буде розміщуватися дитячий сад?  На всій вулиці?  Мабуть, передбачається, що діти сидітимуть вздовж дороги і проситимуть на поповнення бюджету?  Адже “турбота про дітей” добре знайомий і улюблений бізнес подружжя Бурлака-Гуславський!
14
 
 
Знову ж, – ні адреси планованого об’єкта, ані площі ділянки, де його збираються проектувати.  На якій саме ділянці проводитимуть топографо-геодезичні дослідження?  Це ж найважливіша інформація для підготовки тендерної пропозиції.  Минулого року на півтора десятка подібних робіт було витрачено менше 200 тисяч гривень.  Вже не говоримо про наявність даних по інвентаризації, про що ми писали вище.
 І чи є у штаті компанії, яка виграла тендер, сертифіковані інженери-геодезисти, як того вимагає законодавство, для виконання подібних досліджень?
Та й в принципі такі роботи завжди входять до основного проекту.  Але що це ми?  Ще 227 752.44 гривень  з бюджету.
2
Виходячи з назви, в селі Лиманка з’явився новий топонім: житловий масив «Червониц хутір».  В такому випадку може й точніша адреса не потрібна.  Тут взагалі вирішили, як то кажуть, не «заморочуватися».  Швидше за все й проектно-кошторисна документація буде відповідної якості.
Прям конвертаційний центр якийсь…
То що ж усе-таки об’єднує всі ці тендери?
11
 
Як ми бачимо, усі вони виграні одним і тим же підприємством ТОВ «Адісс» на загальну суму 4 млн. 099 тис. 402.05 грн.
 І тут починається найцікавіше.  Виходячи з даних все того ж сайту Clarity Project одним із засновників ТОВ «Адісс» до 20.03.2018 року була Климентьєва Анастасія Олегівна.  І навіть працювала там деякий час.
6
4
Ви запитаєте, то й що?  Простий збіг прізвища з головним архітектором Таїровської селищної ради Климентьєвим Олегом Ігоровичем.
9
 
Той самий сайт наочно демонструє, що це його донька!  Звичайно, Климентьєв стверджуватиме, що фірма давно продана і він до неї жодного стосунку не має, і що дочка його там вже не працює.  І взагалі він дуже чесна людина, яка дуже дорожить своєю «незаплямованою» репутацією.  Але!
10
tps: //declarations.com.ua/declaration/nacp_4debae33-9d5b-42a3-93cb-0b24135f7268
 
Та-дам!  З декларацій громадянина Климентьєва чітко видно, що він так само працював в ТОВ «Адісс» і в 2017, і в 2018, і навіть в 2019 році і є, за даними сайту і нашу думку, пов’язаною особою!
13
 
Нарешті, туфля знайшла господаря!  Або «Рафік невинен»?
НАБУ, НАЗК, ДБР, Антикорупційна прокуратура і т.д.  Ваш вихід!
До речі, за наявною у нас інформацією, кращий архітектор України Олег Климентьєв вже намагався рік тому «втюхати» ТОВ «Адісс» Таїровській селищній раді в якості виконавця робіт, але отримав сильний наганяй від «поганої» Наталії Анатоліївни Чегодар, коли з’ясувалося, що це за “компанія”.  А ось «хорошого» першого заступника Беспалька С.Г., Бурлаку Л.А.  і депутатів «Європейської громади» цілком собі влаштовують такі, на їхню думку, “європейські” підходи в роботі.
Що скажете, Ларисо Андріївно?!  Ви, звичайно ж, нічого про це не знали?
Швидше за все, спокуса заробити, і цілковита на сьогоднішній день безкарність у діях в.о. голови ОТГ, пані Бурлаки, перемогли всілякі інстинкти самозбереження.  Про такі поняття, як мораль і законність навіть не йдеться.
 
P.S.  Ми й надалі будемо аналізувати і неодмінно поінформуємо Таїровську громаду про “чудеса” тендерних закупівель Бурлаки & Company.
Адже платники податків мають право достовірно знати, куди течуть мільйони коштів, які вони сплатили у бюджет! 
Так в Конституції записано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *