Непереможні: до Лиманського району з зони ООС повернулись захисники

Із зони проведення Операції об’єднаних сил (ООС) після майже 10 місяців Ротації по Донецькому напрямку: Мар’янка – Красногорівка – Новомихайлівка, повернулась до пункту постійної дислокації 28-а окрема механізована бригада “Імені лицарів зимового Походу” Одеського командування “Південь”.

25 червня на території бригади відбулося їх вшанування представниками влади та громадськістю. На привітання з поверненням до військової частини А-0666 до селища Чорноморське з’їхалися їхні близькі, родичі та друзі, також за повідомленням пресслужби Лиманської РДА, на залізничній станції “Кремидівка” захисників урочисто вітали представники районної та місцевої влади, обласного відділення Міністерства у справах ветеранів України та дякували їм за сумлінне виконання завдання із захисту цілісності держави. Кремидівська, Кордонська, Калинівська, Дмитрівська, Новобілярська, Трояндівська, Доброславська, Сичавська, Чорноморська, Крижанівська, Олександрівська, Визирська, Красносільська сільські та селищні ради зустріли та передали харчові продукти воїнам бригади.

За мужність і професійні заслуги перед українським народом військовослужбовців нагородили відзнаками від Міністерства оборони України – медалями та знаками пошани; почесними нагрудними знаками Головнокомандувача збройних сил України за зразкову службу та за військову доблесть 1-3 ступенів. Надали також чергові військові звання.

Зі словами щирої вдячності за мужність і відданість Україні та її народу звернувся командувач військ оперативного командування “Південь” генерал-майор Ігор Палагнюк.

Ігор Палагнюк, генерал-майор, командувач військ оперативного командування "Південь".

Шановні побратими, мені приємно вітати вас тут з поверненням після успішного виконання бойових завдань. За роки війни бригада пройшла нелегкий бойовий шлях, даючи гідну відсіч агресору. Ви проявили свій незламний дух та жагу до перемоги на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках. Зважаючи на зразкове виконання поставлених завдань, високі показники в бойовій підготовці 22 серпня 2019 року Указом Президента України 28 окремій механізованій бригаді присвоєне почесне найменування – “Імені Лицарів Зимового Походу” та вручено стрічку до бойового прапора з почесним найменуванням. Наразі 28 окрема механізована бригада є найкращою у складі військ оперативного командування “Південь”, в цілому у сухопутних військах та за підсумками виконання бойових завдань в зоні ООС. Цьому є свідчення численних заохочень від президента України та Міністерства оборони – серед них 126 військовослужбовців нагороджено державними медалями та орденами, на жаль, 71 із них посмертно. Щиро дякую кожному військовослужбовцю за сумлінну службу, вірність присязі та військовому обов’язку”, – сказав Ігор Палагнюк, генерал-майор, командувач військ оперативного командування “Південь”.

Зі словами привітань до військових звернулися голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций та заступник голови Одеської обласної ради Юрій Дімчогло, які вручили військовим грамоти.

Привітав своїх колег командир 28-ї окремої механізованої бригади “Імені Лицарів Зимового Походу” полковник Максим Марченко.

Максим Марченко, полковник, командир 28 -ї окремої механізованої бригади "Імені Лицарів Зимового Походу".

Я гордий командувати саме нашою бригадою, щиро радий, що кожен з вас повернувся цілим та неушкодженим. Ми виконували свій обов’язок мужньо, достойно і сміливо. Я дякую вам, що бойові завдання виконувалися вами на високому професійному рівні, дякую за велику любов до держави. Я впевнений, що у будь-якій ситуації зможу покластися на вас. Пам’ятаймо всіх тих, хто назавжди залишився на полі бою, вони залишаться у наших серцях. Вічна слава героям. Дякую за службу! Слава Україні!”Максим Марченко, полковник, командир 28-ї окремої механізованої бригади “Імені Лицарів Зимового Походу”.

Після урочистої частини військові та всі присутні на заході поклали квіти до пам’ятника загиблим героям, який знаходиться на території військової частини.

Джерело – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *