Антирекорд: за добу на Одещині додалося 95 хворих на COVID-19

За минулу добу захворювання коронавірусом лабораторно підтвердили у 95 мешканців Одещини. Про це повідомив керівник Одеської ОДА Максим Куций на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що це “значний стрибок захворюваності” та “тривожний антирекорд”. Також Куций додав, що цей показник на 10% більший за пік захворюваності, пройдений на початку травня. Серед нових пацієнтів 39 мешканців Болградського району, 16 жителів Ізмаїльськогорйону, 6 людей з Овідіопольського району та 15 одеситів.

Усього станом на 25 червня в Одеській області COVID-19 підтвердили у 1466 людей. Як зазначив Куций, 50% пацієнтів досі хворіють.

За словами головного санітарного лікаря регіону Віталія Гончарова, за останній тиждень епідеміологічна ситуація на Одещині суттєво погіршилася. За його оцінками, кількість захворілих зросла на 25%, порівняно з попередніми 7 днями. Також на 10 % підвищився рівень госпіталізації пацієнтів. Також до запровадження додаткових обмежень через поширення COVID-19 наближаються Лиманський та Татарбунарський райони та місто Ізмаїл.

Нагадаємо, в Одесі з 22 червня посилили карантинні обмеження. Зокрема частині закладів та підприємств рекомендують відкриватися не раніше 10:00, працівників радять переводити на дистанційну роботу, а на пляжах заборонили стихійну роздрібну торгівлю.

Як писала СИЛА ГРОМАД, спалахи захворювання на коронавірус від початку червня сталися  у селах Криничне та Дмитрівка Болградського району, де запровадили особливий режим;, в селі Першотравневе Ізмаїльского району; Балтському психоневрологічному інтернаті. 20 червня на Одещині померли двоє людей із діагнозом COVID-19.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *