Акерманець сяде на 10 років за вбивство, зґвалтування та зараження ВІЛ

Суд визнав винним мешканця Одеської області, якого правоохоронці підозрювали в порушенні одразу п’ятьох статей Кримінального кодексу. Зокрема чоловіку закидали подвійне зґвалтування, зараження двох жінок вірусом імунодефіциту людини, грабіж та вбивство. Про стало відомо з єдиного реєстру судових рішень.

За версією слідства, 21 лютого 2017 року обвинувачений приблизно о 21:00 разом із приятелем та застосовуючи силу пограбував жінку в місті Білгороді-Дністровському, що на Одещині. Сума збитків, за підрахунками поліції, склала 3250 гривень.

Орієнтовно через 20 хвилин після цього чоловік знову зустрів ту саму жінку. На цей раз, як запевнили правоохоронці, він затягнув її до закинутого будинку та зґвалтував.

У матеріалах досудового розслідування зазначили, що підозрюваний мав встановлений діагноз – 3 клінічна стадія ВІЛ-інфекції та перебував на медичному обліку як особа, яка хворіє на СНІД. На переконання слідчих, обвинувачений усвідомлював свій діагноз та розумів, що може інфікувати інших людей, однак не використовував запобіжних засобів.

Також правоохоронці повідомили, що 22 серпня 2018 року підозрюваний здійснив ще одне зґвалтування в селищі Затока Одеської області. Тоді чоловік начебто помітив на пляжі жінку, почав її душити та затягнув у кущі. Там обвинувачений двічі зґвалтував її, завдав легких тілесних ушкоджень та вкрав сережки вартістю 2146 гривень, йдеться в тексті досудового розслідування. Про те, що чоловік хворіє на СНІД, жінка також не знала.

У вироку суду також вказали, що 30 січня 2019 року підозрюваний вибивши вхідні двері, вломився до оселі свого знайомого у селі Великомар’янівка Одеської області. У будинку обвинувачений влаштував бійку та, за оцінками судово-медичної експертизи, заподіяв господарю дому численні тілесні ушкодження, внаслідок яких чоловік помер.

Крім того підозрюваний нібито викрав з будинку померлого мобільний телефон та бензопилу, загальною вартістю в 1350 гривень.

Поліцейські інкримінували чоловіку порушення одразу п’ятьох статей Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 152, ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 121ч. 4 ст.187ч. 1 ст. 130. Під час розгляду справи обвинувачений визнав свою провину щодо всіх злочинів, розкаявся та попросив “сильно його не карати”, йдеться у судовому рішенні.

Судді визнали чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Як йдеться в реєстрі, суд визнав розкаяння та визнання провини обставинами, які пом’якшують покарання. Натомість обставин, які б обтяжували вирок суду, не знайшли.

Також сестра загиблого чоловіка, якого нібито вбив підозрюваний, подала цивільний позов на відшкодування матеріальної та моральної шкоди. Суд цей позов задовольнив та зобов’язав обвинуваченого виплатити жінці 44 тисяч 532 гривні матеріальної шкоди та 800 тисяч гривень моральної шкоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *