Вперше зареєструвати ввезене авто з-за кордону можна у сервісному центрі

Перша державна реєстрація транспортних засобів, що перебували в експлуатації та ввезені на митну територію України з метою вільного обігу, проводиться за умови відповідності конструкції й технічного стану даної марки (моделі) транспортних засобів та їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери, обов’язковим вимогам правил, нормативів і стандартів України.

Це підтверджується сертифікатом відповідності або свідоцтвом про визнання іноземного сертифіката, копію яких власники подають до сервісного центру МВС. Умова стосується автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

При цьому, перша державна реєстрація мопедів, придбаних до кінця 2009 р., може проводитися без подання документів, що підтверджують правомірність придбання. Відповідність конструкції таких мопедів обов’язковим вимогам правил, нормативів і стандартів України може бути підтверджена актом перевірки технічного стану транспортного засобу.

Сертифікат відповідності видається виробником або його уповноваженим представником – резидентом України на кожний транспортний засіб, тип якого відповідає вимогам єдиних технічних приписів, що підтверджується сертифікатом типу транспортного засобу.

Також це можуть зробить уповноважені органи або визначені Міністерством інфраструктури України органи сертифікації, що акредитовані відповідно до законодавства. Їм дозволено видавати сертифікат відповідності на кожний новий транспортний засіб, який відповідає вимогам єдиних технічних приписів, але відповідність типу якого не підтверджена сертифікатом типу транспортного засобу, а також на той, що був у користуванні.

Форми сертифікатів типу та сертифікатів відповідності затверджені наказом Мінінфраструктури України. Також на офіційному сайті міністерства розміщено посилання на перелік органів із сертифікації.

Більш детальну інформацію щодо надання послуги з реєстрації транспортного засобу сервісними центрами МВС можна знайти на сайті Головного сервісного центру.

Найближчий сервісний центр в Одеській області – м. Одеса, вул. Корольова, 5.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *