Щоб відновити роботу дитсадків, Кілійській громаді потрібно 300 тисяч гривень

Дошкільні заклади освіти в Кілійській об’єднаній територіальній громаді можуть відкрити з початку червня, однак підготуватися до цього необхідно вже зараз. Подбати про виконання санітарних вимог МОЗ мають як батьки дітей, так і представники місцевої влади.

Про це повідомив очільник Кілійської об’єднаної територіальної громади Павло Бойченко.

За його словами, заява керівництва країни про те, що дошкільні установи почнуть роботу з 25 травня було підкріплено переліком серйозних вимог до освітнього процесу, на які доведеться виділяти додаткове фінансування з бюджету. Крім того, кожен батько повинен перевірити свою дитину у сімейного лікаря.

«З екранів телевізорів керівництвом країни було оголошено про початок роботи дитячих садків з понеділка, 25 травня. Разом з цим оголошенням було спущено на місця лист, в якому регламентіована робота дитячих садків. Нам необхідно виконати цілий перелік умов, при яких дозволили вашим діткам безпечно відвідувати дитячі садки. Це досить-таки складні заходи, в тому числі з точки зору фінансів. І тому ми збираємо позачергову сесію міської ради, щоб на всі ці заходи по забезпеченню безпечного функціонування дитячих садків виділити фінанси. Це близько 300 тисяч гривень», – прокоментував Павло Бойченко.

Також він пояснив, що повинні зробити батьки, щоб їхніх малюків допустили до занять.

За його словами, в першу чергу відвідувати дитячі садки зможуть діти працюючих батьків. Зараз співробітники дошкільних установ складають списки. Крім того, вихованці дитячого садка мають бути повністю здоровими. Для підтвердження цього необхідно взяти довідку у сімейного лікаря.

«Разом з Ларисою Степаненко і Юлією Пожога в п’ятницю провели нараду, на якому відпрацювали механізм отримання довідок, щоб зробити цей процес максимально комфортним для батьків, а також не створити черги в поліклініці. Прошу вас, дорогі батьки, діяти наступним чином – зв’яжіться з вашим сімейним лікарем, домовтеся про прийом, і в призначений час ви зможете підійти до нього – ваша дитина буде оглянуто, і ви отримаєте довідку. Ніяких черг виникнути не повинно», – пояснив мер.

Тим часом у відділі освіти та співробітників дитячих садків є тиждень, щоб забезпечити дотримання вимог.

«Ми постараємося забезпечити малооб’ємні групи і необхідні санітарні умови. Переконливо прошу поставитися до цього з розумінням. А щоб вам не здавалося, що цей тиждень – чиясь примха, наведу приклад одного з вимог МОЗ. Всі вихователі повинні пройти повний медогляд. Він платний, за нього платити будемо ми. На це необхідно чимало часу і зусиль”, – пояснив Бойченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *