Запуск транспорту, дитсадки, ЗНО: як на Одещині послаблять карантин

Голова ОДА Максим Куций під час брифінгу розповів про впровадження адаптивного карантину в Одеській області. Зокрема, поновили міжміський транспорт, готуються до запуску дитячих садочків. Однак, не послаблюють карантин в Подільському районі.

За його словами, автобуси та маршрутки між населенними пунктами регіону вже відновили з 14 години 22 травня. Електрички в регіоні планують запустити з 1 червня, якщо епідеміологічна ситуація не буде погіршуватися.

На ЗНО абітурієнтів возитимуть спеціальні автобуси.

Навчальні заклади регіону мають подати список шкільних автобусів та маршрутів з підвезення учнів до пунктів проведення ЗНО. Транспорт дезінфікуватимуть після кожного рейсу”, – сказав Куций.

Він також пояснив, що групи в дитсадочках, в першу чергу, відкриють для дітей, батьки яких працюють. Для цього вони мають принести довідку про працевлаштування. У дитсадочках дітям та працівникам щодня мірятимуть температуру. Працівників мають забезпечити антисептиком та маскми. Дітей з симптомами COVID-19 до закладу не прийматимуть.

За словами виконувачки обов’язків директорки департаменту охорони здоров’я ОДА Наталії Одарій-Захар’євої, в Одеській області дотримані всі критерії для послаблення карантину.

Норма — не більше 12 людей на 100 тисяч населення. За 21 травня в Одеській області зареєстрували 8 людей з COVID-19. Це 0,32 випадки на тисячу людей в області. Це у 37,5 разів менше, ніж визначено критерієм МОЗ. Висновок: послаблення можливе. В області станом на 22 травня на 995 місць ЛПУ першої лінії знаходиться 129 хворих з діагнозом. Це 13,5% заповнення ліжкомісць. Норма — до 50%”, – розповіла Наталя Одарій-Захар’єва.

Як зазначив головний санітарний лікар області Віталій Гончаров, серед районів Одещини карантин не послаблять у Подільську. Там не нормалізувалась епідеміологічна ситуація, пояснив Гончаров.

Нагадаємо, 20 травня Кабмін продовжив карантин до 22 червня, але з послабленнями.

  • Від 22 травня — регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні;
  • Від 25 травня — перевезення пасажирів у метро;
  • Від 1 червня — залізничні пасажирські перевезення у міському, регіональному, дальньому внутрішньому та міжобласному сполученні;
  • Від 1 червня — міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом;
  • Від 15 червня — прийняття та відправлення повітряних суден, що здійснюють пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

Обов’язкові вимоги безпеки незмінні — масочний режим, температурний скринінг працівників, постійна дезінфекція транспорту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *