Одеські чиновники незаконно здали в оренду розформовану колонію

Одеська місцева прокуратура № 2 виявила порушення порядку надання в оренду приміщень, розташованих на території ДУ «Південна виправна колонія (№ 51)» в Одесі.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Одеської області.

Посадовці установи, за даними прокурорів, без відповідного погодження з Регіональним відділенням Фонду державного майна по Одеській та Миколаївській областях, передали в оренду підприємцям два приміщення загальною площею 247,5 м кв.

Виявивши вказаний факт, прокуратура спрямувала лист до Міністерства юстиції України, яке, в свою чергу, ініціювало розірвання договорів оренди у судовому порядку.

Нагадаємо, у квітні Миколаївський апеляційний суд зняв арешт з земельної ділянки на Люстдорфській дорозі в Одесі, яка належить державі в особі Одеської обласної державної адміністрації та передана у постійне користування державній установі «Південна виправна колонія (№ 51)».

У лютому прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчим ГУНП в Одеській області повідомили про підозру 7 особам, ймовірно причетним до дезорганізації роботи ДУ «Південна виправна колонія № 51» та умисного знищення майна установи шляхом підпалу.

Слідчі з’ясували, що у травні минулого року незадоволені умовами утримання в’язні вчинили бунт, спричинивши тілесні ушкодження співробітникам пенітенціарної установи, а також підпалили службовий автомобіль та адміністративну будівлю чергової частини колонії.

Після бунту Міністерство юстиції України вирішило розформувати Південну виправну колонію загального режиму №51. П’ятьох ув’язнених, яких адміністрація установи вважає ініціаторами бунту, вивезли з колонії одними з перших.

Останніх засуджених вивезли з колонії у липні, після чого її законсервували.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *