Жителі Татарбунарського району допомогли екіпажам двох суден, що сіли на мілину на курорті Росєйка

Біля берегів рекреаційної зони Росєйка в Татарбунарському районі з 28 на 29 квітня сіли на мілину два маломірних судна. Ця подія викликала неабиякий ажіотаж серед місцевого населення, адже такі атракції – рідкісне явище для віддалених від цивілізації берегів.

Сенсаційні повідомлення на кшталт «кораблі зазнали катастрофи», почалися стрімко ширитись мережею. Дізнатися достовірну інформацію нам допомогли місцеві волонтери, які надали редакції контакти керівництва екіпажів цих суден.

У телефонній розмові з начальником відділу державного підприємства „Чорномордніпроект” Іваном Омельченком кореспонденти СИЛИ ГРОМАД дізналися, що екіпаж прийняв свідоме рішення сісти на мілину, повідомивши про це керівництву.

екіпаж«Наші судна з бурильною установкою направлялися з Чорноморська до Дунаю для проведення обстежень дна. Але шторм застав їх на середині шляху слідування, і тому екіпаж оперативно прийняв рішення перечекати стихію на мілині. Ми поінформовані про цю подію, яка є абсолютно штатною і керованою. Таким малим суднам часто доводиться підходити впритул до берега, проводити буріння в прибережній зоні для встановлення малих причалів. Нині члени екіпажу змушені були сісти на мілину, аби уникнути великих хвиль і не перекинутися у відкритому морі. Нічого аварійного не відбулося. Ми не маємо права ризикувати людьми і дороговартісним обладнанням, яке знаходиться на борту цих дослідницьких суден. Дякуючи вашим місцевим волонтерам з села Приморського, членів екіпажу забезпечили всім необхідним – водою, електрикою, їжею. Після закінчення шторму з Білгород-Дністровського вийде буксир і доставить ці плавзасоби до місця призначення. Судно «Гідрограф» невелике, був ризик його перекидання. Щоби уникнути удару стихії, капітан прийняв рішення носом судна уткнутися в берег, відгородившись таким чином від штормових хвиль невеликою мілиною. Буксир не отримав ніяких ушкоджень, зараз члени екіпажу знаходяться на борту, їхньому здоров’ю нічого не загрожує. Після того, як шторм ущухне, вони продовжать свій рух”.

Місцеві волонтери Влад Сакара, Віталій Чебан та Олександр Нейчев привезли електрогенератор, бензин, харчі та питну воду. Екіпаж судна забезпечений водою та їжею і висловлює подяку всім небайдужим за транспортування електрогенератора та пального.

Авторка – Вікторія Алєксєєнко

One thought on “Жителі Татарбунарського району допомогли екіпажам двох суден, що сіли на мілину на курорті Росєйка

  1. Це добре тепер судно “Гідрограф” буде знати де бурити для першого малого причала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *