Як Любашівський район протидіє епідемії Covid-19? ВІДЕО

28 квітня, у день працівників швидкої допомоги, медпрацівникам Любашівського району передали необхідні для безпеки в боротьбі з коронавірусом речі. Нові захисні маски прибули з Китаю у відповідь на спільний лист Любашівської райради і РДА, пластикові щитки і респіратори надала Всеукраїнська Аграрна рада. Тут підсилюють резерв медичного оснащення і засобів індивідуального захисту для амбулаторій та лікарень.

АртеменкоПіклуємся про медиків, надаємо їм допомогу, і бажаємо, щоб всі були здорові, а наші лікарі не возили хворих,  щоб їхні сім’ї не переживали, що можуть приїхати додому інфіковані, – з вітальним словом звернувся до лікарів депутат Одеської обласної ради Анатолій Артеменко.

Для протидії епідемії коронавірусу в Любашівці залучили всі можливі ресурси. І навіть міжнародні зв’язки. Два роки тому голова районної ради Сергій Паровик разом з колегою з Балтського району відвідали Китай, де підписали угоду про партнерство.

“У 2018 році за власний кошт літали в Китай, заключили договір про співпрацю Любашівського району з провінцією Ліньї, а тепер спільним листом за двома підписами районної ради і РДА звернулися до провіції Ліньї. І сьогодні перша ластівка – 20 тисяч масок одноразових медичних масок, благодійно, безкоштовно передано на наші райони. По десять тисяч на кожен”, – розповів СИЛІ ГРОМАД Сергій Паровик, голова Любашівської районної ради.Інфекційне

«Розділяючи спільну долю, в дорозі не будем самотніми» –  напис китайською на гуманітарних пакунках. 10 тисяч масок лишаються в Любашівці, ще 10 поїдуть на Балтщину. Крім них, у китайської сторони  районна влада просить ще й медичне устаткування. Адже тутешня лікарня може стати опорною з лікування пневмонії на 4 райони області.

В Любашівському районі зафіксовано одну людину, хвору на Covid-19, ще 19 людей чекають результатів аналізів на коронавірус. Тому районна влада залучила всі можливі ресурси до протидії епідемії і для захисту тих, хто працює на “передовій”.

“Крім того, наданий цей спецодяг і для поліції, і для швидкої, і для первинки, і для санстанції, і для ветслужби, і для ДСНС. Основна робота направлена на те, щоб зупинити той вірус, який з’явився в нас, в селі Ясенове. Наша жителька, будучи у хворого батька в Кодимському районі, інфікувалася, на сьогодні виявлено 19 контактних осіб, вони всі на ізоляції, стан протікання добрий, вчора було згідно терміну 5 днів від здачі аналізу ПЦЛ і сьогодні відвезли 9 чоловік з Ясеново і 1 з туберкульозом з Троїцького в Одесу. Будем надіятись, що 2-3 дні результати нас не засмутять. Але якщо буде, ми готові надати професійну допомогу згідно протоколу”, – розповів голова райради.

На сьогодні Любашівська лікарня спроможна надати медичну допомогу 20 хворим на коронавірус одночасно. Тут працює інфекційне відділення, повністю оновлене відділення “емергенсі”, тобто невідкладних станів, є кілька апаратів штучної вентиляції легень. Депутат Одеської обласної ради Анатолій Артеменко  докладає зусиль, щоб район отримав додаткове устаткування для порятунку людей.

щитки“Приємно, що наша адміністрація і наш район проявили ініціативу у нашу лікарню купити кисневу станцію. 50 % коштів дають спонсори (“Корпорація монстрів” Катерини Ножевнікової ,- Авт.), інші 50 % вирішили на комісії з питань охорни здоров’я виділити з області, це порядка 1 млн 200 тисяч гривень буде допомога. Я надіюсь, що відзавтра вже зможемо працювати по проектним роботам по цій станції”, – розповів Анатолій Артеменко.

Також допомогу в забезпеченні місцевих лікарів надала Всеукраїнська Аграрна рада (ВАР). Респіратори типу «Бук-3», які захищають органи дихання від коронавірусу Ковід-19, і пластикові медичні щитки – суттєвий вклад в боротьбу з пандемією, коштом фермерів. Завдяки їм, до речі, на прохання благодійного фонду «Корпорація монстрів» з Одеси, створено й запаси продуктів: 10 тон харчів для опорних лікарень області, що рятують пацієнтів з коронавірусом. Вони зберігаються на складах місцевого підприємства.

Крім залучення коштів і додаткових ресурсів на медицину, районна влада постійно моніторить стан захворюваності. Від початку карантину контролюють усіх, хто прибув з-за кордону, з майже сотні людей 14 ще перебувають на самоізоляції. Хто не хоче розуміти важливість карантинних заходів, – роз’яснює поліція.

На 30 квітня офіційно підтверджений коронавірус в однієї жительки, – ще 19 осіб, які перебували з нею в контакті, чекають результатів.

Більше у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *