У Миколаївський район на Одещині заборонили завозити харчі з суміжніх районів

Голова Миколаївської райдержадміністрації Денис Драган посилив карантинні заходи.Таким чином чиновник сподівається запобігти поширенню нової коронавирусной інфекції : за станом на сьогоднішній день в Миколаївському районі не зафіксовано жодного випадку COVID – 19.

Про це повідомила “Думська”.

Так, за інформацією видання, керівник РДА ухвалив рішення не пропускати на підвідомчу йому територію постачальників з сусідніх регіонів.

Зокрема, не допускається в’їзд до району підприємців з Подільського району і Миколаївської області. При цьому заборона поширюється і на тих, хто поставляє в торгові точки продукти і товари першої необхідності.

Рішення про добровільну самоблокаду затвердили протоколом районної комісії з техногенної безпеки. Так чиновники сподіваються уникнути поширення інфекції. Тим більше що у Подільську зафіксований великий спалах захворювання: 49 інфікованих на коронавіоус, з яких за останні дні 29 – пацієнтів і медиків.

Тим часом, підприємці пояснюють, що продовольчі товари до їхніх магазини, в основному, завозять з Подільська і сусідньої області. Вони побоюються, що ізоляція може привести до продуктового дефіциту в Миколаївському районі.

Якщо не буде постачань, не буде й товарів, а це відгукнеться самі знаєте чим, – розповідає власник продуктового магазину Сергій.Ми про це сказали голові РДА, а він нам говорить зробити запаси. Так не можна ж зробити запаси швидкопсувних продуктів, які привозять раз на два дні!”

Відзначимо, що розпорядження вже почали виконувати: на адміністративній межі районів постачальників зупиняють поліцейські і відправляють назад. Причому торкається це не лише продуктів харчування, але і інших товарів першої необхідності – мила, побутової хімії і туалетного паперу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *