Пацієнтки з “Куяльника” симулюють хвороби, аби втекти з місця обсервації – Одеська ОДА

Одна з жінок самовільно покинула обсервацію, яка розміщена на базі санаторію “Куяльник” в Одесі. Про це, під час спільного з поліцією та прикордонниками брифінгу, повідомив голова обласної адміністрації Максим Куций.

За його словами, у трьох людей, які знаходились на обсервації в санаторії, погіршився стан здоров’я та їх госпіталізували до Одеської інфекційної лікарні. Проте одна з цих пацієнток самовільно покинула лікарню після того, як в неї взяли аналізи.

За даними пресслужби ОДА, у всіх пацієнтів з “Куяльника”, негативні результати ПЛР-тестування на коронавірус.

Всього, за даними ОДА, на обсервації в Одеській області знаходяться 70 людей, які прибули з-за кордону. Вони перебувають на базах у санаторії “Куяльник” та місті Южному, їх забезпечили всім необхідним, розповіла СИЛІ ГРОМАД в.о. директора департаменту охорони здоров’я  Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар’єва. Проведені ПЦР-тести захворюваня на коронавірус ні в кого не підтвердили.

“Надали повне медичне забезпечення, дизинфікуючі засоби, навіть екстрену стоматологічну допомогу! Усе відпрацьовано, під повним моїм контролем, щоб не виникало некомфортних ситуацій. На жаль, пацієнки, які намагалися залишити місце обсервації, симулювали свої хвороби, погрожували викинутись з вікна, вимагали відвезти їхз в інфекційну лікарню. Насправді це біда. Їм необхідно добути ті 14 днів, під наглядом лікарів, у спеціально визначеному місці”, – зазначила вона.

Наразі жінка, якій вдалося самовільно покинути обсервацію, знаходиться у Києві, розповів начальник Головного управління Нацполіції в Одеській області Олег Бех. До столиці вона доїхала завдяки послузі “блаблакар”.

Людина на даний час знаходиться вже у місті Києві. Відносно неї буде прийнято рішення і складений адміністративний протокол”, – розповів Бех.

Відомо, що ближчим часом до Одеси мають прибути два судна з українцями, одне з яких було в порту Італії. Друге має доправити туристів до порту Чорноморськ із Грузії.

Також чекають і на повернення вітрильного катамарану з екіпажем 12 громадян України, який тривалий час не може дістатися домівки. Абсолютно усі прибулі з-за кордону підлягають  обов’язковій обсервації.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *