Учасники та партнери громадської спілки «Дороги Вина та Смаку Української Бессарабії» відкрили свою сторінку на Facebook. Сторінка містиме інформацію про пілотний проект, що об’єднав найцікавіші еногастрономічно-туристичні локації Української Бессарабії, її учасників та їх продукцію, яку зараз можна замовити он-лайн із доставкою «Новою поштою» і «Укрпоштою».
«Дорогі друзі! Ми, учасники та партнери громадської спілки “Дороги Вина та Смаку Української Бессарабії”, яку створено в рамках пілотного проекту Євросоюзу, відкрили свою сторінку на ФБ та запрошуємо активно до неї долучатися!» ,- йдеться в повідомлені.
Кожен учасник Дороги є виробником унікальної локальної продукції, яка пройшла експертний аудит Проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні». Це означає, що виробляється та зберігається вона із дотриманням всіх правил харчової безпеки.
«На сторінці ми познайомимо вас з культурною, історичною та гастрономічною спадщиною багатонаціональної території Української Бессарабії. З вишуканими бессарабськими винами від промислово-торгівельної компанії «Шабо», сімейної виноробні «Колоніст» та сімейного підприємства ТОВ Villa Tinta; волоським горіхом, від агропромислового кластеру “Причорномор’я” Орех Причерноморья – лучший старт Орехового бизнеса; бараниною та винами Долини Фрумушика від агроекологорекреаційного кластеру «Фрумушика-Нова Cluster Frumushika-Nova, які першими в Україні, за підтримки ЕС, отримають статус продукції з географічним зазначенням», – йдеться у повідомленні.
![](https://agronews.ua/wp-content/uploads/2020/04/88177430_751644298696129_339104439866490880_n.png)
Імунітет та настрій підніме смакова палітра від Придунайської Бессарабії: органічні вина TM Petrov; вина та спеції від Винного льоху “Vinaria”.
-
Винороб Валерій Петров -
Винний льох “Vinaria”
Болгарського колориту додадуть традиційні в’ялені м’ясні вироби та спеції від виробника м’ясних делікатесів «Балканські Ястія» та крафтові сири виготовлені за місцевими старовинними технологіями від ТМ “Щедра Околиця”.
![](https://agronews.ua/wp-content/uploads/2020/04/51733879_231717714446102_4810019885805469696_n.jpg)
Чималий набір продукції власного виробництва підготувала й козяча ферма “Бринзарня” витримана, маринована бринза, сушена бринза з бессарабськими спеціями; консервовані домашні паштет, тушонка, тощо.
![](https://agronews.ua/wp-content/uploads/2020/04/dddd.jpg)
Знайомтеся, смакуйте, долучайтеся!
![](https://agronews.ua/wp-content/uploads/2020/04/90108641_114539880180894_984777988849532928_o.jpg)
Для довідки:
“Дороги вина та смаку Української Бессарабії” – пілотний проект ЄС зі створення на Одещині системи еногастрономічних туристично-рекреаційних маршрутів відповідно європейських стандартів.
Учасники проекту – це асоціації, виробники локальної продукції, представники туристичного бізнесу, місцева влада та громадські організації.
Вони взяли на себе зобов’язання відповідати європейським стандартам якості надання туристичних послуг та забезпечення харчової безпеки туристів, кожен в своїй сфері діяльності. Проект стартував рік тому, і вже на етапі створення викликав чималий інтерес туристів та споживачів.