На Балтщині селяни протестували проти самоізоляції заробітчанина, що повернувся з Чехії. ВІДЕО

Жителі села Ракулово Балтського району Одеської області протестували проти перебування в селі 28-річного чоловіка, який повернулся з Чехії наприкінці березня.

Про це розповів голова Балтської районної ради Олексій Пантілєєв, повідомляє Суспільне.

Чоловік народився на Одещині, працював за кордоном. На час карантину він повернувся в Україну. При заповленні документів на кордоні, вказав місце свого проживання для самоізоляції село Ракулово, де розташована батьківська хата.

Між тим, розгнівані жінки влаштували мітинг на вулиці, вимагали, щоб чоловік покинув будинок матері і поїхав з села, звинувачували родичів хлопця, висували свої версії про способи поширення хвороби. Вони кричали, перебивали один одного і не чули жодних аргументів.

Брат приїжджого повідомляє, що проїхавши 4 кордони, в документах його родич вказував саме цю адресу дислокації на період самоізоляції, через що не має права покинути село.

Місцеві визвали поліцію з вимогою виселити його. Але поліція, звісно, сказала, що це не їх повноваження. Провели бесіду з людьми, приїхали батьки цього хлопця. І все так і залишилося. Людина перетнула кордон, залишила саме цю адресу, тому він і залишився на карантині в селі. Вони погаласували, погаласували та й розійшлися“, – зазначив Олексій Пантілєєв.

Крім того, місцеві мешканки поскаржилися в поліцію на односельчанку, яка прийняла додому рідного сина. Копи, звичайно, не знайшли в діях цієї родини нічого незаконного.

Відео: Нарезки Vinе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *