В Лиманській ОТГ підприємець власним коштом озеленює вулиці. ФОТО

Другий рік поспіль підприємець з села Лиман Юрій Гордієнко власним коштом закуповує саджанці дерев, щоб висадити їх на сільських вулицях. 

Лиманська ОТГВ Лиманській об’єднаній громаді, що в Татарбунарському районі на Одещині, по-весняному гамірно: комунальні служби вийшли на роботи з благоустрою. Очищують лісосмуги і узбіччя проїжджих частин, аби стадіони, парки, кладовища зазеленіли на повну, – без сміття та торішньої сухої трави. Боротьба за чистоту, облаштування місць відпочинку тут на першому місці, адже незабаром до морського убережжя на Катранку приїдуть туристи. Та й для самих лиманців впорядкована територія вулиць, сільських городів, обійсть, дач та маєтків дуже важливі.

За останні кілька років тутешнє життя відчутно змінилося: якісніше працюють заклади освіти й медицини, усі адміністративні послуги можна отримати на місці, не треба їхати в райцентр. Придбання нової комунальної техніки, освітлення вулиць, благоустрій територій, інклюзія у школах, безкоштовне харчування молодших школярів, та багато інших успіхів, великих та малих, – усе це стало можливим завдяки утворенню ОТГ, яка ефективно розпоряджається своїми фінансами.Лиманська ОТГ

Між тим, змінюється громада не лише завдяки місцевій владі, – а й людям, які не стоять осторонь подій, що розвертаються на їхніх очах. Один з підприємців села Лиман, Юрій Гордієнко, другий рік поспіль вкладає власні кошти в озеленення території. Минулого року закупив молоді берізки, а цього року 25 саджанців вічнозелених туй. Допомогли перенести у грунт майбутні деревця працівники комунального підприємства.

Про лиманського підприємця СИЛІ ГРОМАД розповіли місцеві жителі. Кажуть, Юрій Гордієнко сам родом звідси, виріс в сільській родині колгоспників. Змалечку не може сидіти без діла, зараз з дружиною Оксаною тримають в Лимані продуктовий магазин, завжди разом їздять за товарами, виховують сина Олександра. В магазині усі продавчині оформлені офіційно, підприємець сумлінно платить податки в місцевий бюджет.

Лиманська ОТГЛюди відгукуються про нього як про гостинного, доброго, товариського господаря, який у кожній складній ситуації готовий протягти руку допомоги.

Успішний підприємець, який створює робочі місця, благодійник й меценат, що дбає про благоустрій села, освіту, культуру заслуговує найтепліших слів вдячності. Чесний та відвертий. Якщо справа потрібна, він ніколи не проігнорує, завжди допоможе. Чи це день села, чи Різдвяні свята, чи шкільні справи, чи просто потрібна допомога громаді – Юрій Григорович все розуміє без зайвих слів. Якби кожен підприємець був таким, як він, то наше село з кожем днем ставало кращим. А головне те, що він довіряє людям, допомагає своїм односельцям, підвозить продукти харчування. Кожного дня він їде додому, проїжджаючи повз цвинтар. І ось вже другий рік висаджує біля цвинтаря вздовж дороги декоративні дерева: берези, екзотичні кущі. Разом зі своєю дружиною Оксаною і сином Олександром. Його поважають всі односельці”, – розповіла нам місцева жителька, пані Анжеліка Дяченко.

Жителі Лиману кажуть: родина Гордієнків відгукується на будь-яку біду, навіть продукти в магазині дають землякам в борг, коли треба дочекатись зарплати, та й ціни тримають невисокі. Сам Юрій дуже скромний, не любить фотографуватись, розповідати про себе, хвалитись, – та завжди готовий підставити плече будь-кому в скрутній ситуації.

Гарний сім’янин, порядна та справедлива людина. Привітний, товариський, працьовитий. Завжди готовий прийти на допомогу”, – каже директор Лиманського НВК Олександр Федоров.

Дякуємо за небайдужість Гордієнку Юрію Григоровичу в розвитку нашої громади, бажаємо йому і його сім’ї здоров’я, натхнення, всіляких звершень в його житті”, – передає Геннадій Кожухаренко, мешканець Лиману.

Лиманська ОТГВклад родини Гордієнків у розвиток Лиманської громади високо цінує й місцева влада. Голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко  радіє підтримці з боку підприємця, який вкладає власні сили, кошти й час у її розвиток, значить – бачить перспективи.

Давно знаю Юрія Гордієнка, таких як він, насправді дуже мало. Це людина неамбіційна, добра, чуйна до людської біди. Від імені всієї Лиманської громади дякую йому за все, не лише за озеленення, а за все, що він робить: і на день села допомагав свято організувати, і земляків виручає, якщо звертаються. На мій погляд, це приклад відповідального ставлення до своєї громади, до місця, в якому живеш, до людей, з якими  працюєш поряд. Його родина і він сам – це взірець для всього села, для всіх нас”, – поділився Василь Резніченко.

Активна участь місцевого бізнесу в житті громади красномовно свідчить про довіру до органів місцевої влади, яка цінує кожну копійку, вкладену в добробут. Крім того, завдяки підприємцям Лиманська громада забезпечується необхідними товарами й послугами, створюються робочі місця, наповнюється бюджет, з якого фінансується розвиток ОТГ. Тому місцеве самоврядування особливо зацікавлене у розвитку підприємництва, адже малий і середній бізнес – це основа фінансової самодостатності громади.

І чим більше сумлінних і активних людей  громада має поряд – тим швидше створює новий світ навколо себе.

Лиманська ОТГ

Лиманська ОТГЛиманська ОТГАвторка – Оксана Піднебесна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *