Попри заборону президента, Одеський університет виселив студентів з гуртожитків через карантин

Одеський національний університет ім. Мечникова під приводом карантину виселив із гуртожитків студентів.Дозволили залишитися лише переселенцям і студентам, які працюють в аптеках і продовольчих магазинах.

Як передає кореспондент СИЛИ ГРОМАД, відповідне розпорядження ректора вишу Ігоря Коваля від 16 березня розміщено на сайті університету. Згідно з цим розпорядженням, декани факультетів, їхні заступники з виховної роботи, дирекція студмістечка та студентське самоврядування зобов’язані були 16-17 березня забезпечити максимальне вивільнення місць проживання в гуртожитках.

Дехто зі студентві обурений: дістатися додому було вкрай важко через скасування міжміського сполучення, а терміново орендувати житло не кожному по кишені. А крім того, президент України Володимир Зеленський запевнив, що ніхто не виселятиме студентів із гуртожитків на період карантину. Тим більше, що місце в гуртожитку оплачене до кінця навчального року, скаржаться студенти.

Не можу сказати, наскільки ці дії були законними, але таке суворе обмеження для проживаючих абсолютно не розраховане на особисті обставини кожного студента. Спочатку видали розпорядження, за яким могли лишитися усі ті, хто мають роботу, і до понеділка ми мали принести довідку. Та коли я її принесла, уже був інший наказ і сказали, що не можна лишатися. Було дуже незручно так різко покидати гуртожиток і роботу, яку важко робити дистанційно у рідному селищі. Через сімейні обставини я рідко буваю вдома, а тут виселення аж на три тижні – з’їхала до подруги. Коли почула, що закривають сполучення між містами, довелося таки поїхати додому. І тут ввечері виходить постанова Кабміну про те, що вони не мали права так робити. Неприємно, можливо керівництву варто було дочекатися конкретного наказу або звернутися до уряду з цим питанням”, – розповіла студентка третього курсу філологічного факультету Євгенія.

Як повідомили в керівництві Вишу, дозволено залишитися лише студентам, які належать до категорії внутрішньо переміщених осіб, а також тим, хто працює за сумісництвом в аптеках і продовольчих магазинах. Всім іншим студентам наказано звільнити місця в гуртожитках і виїхати додому.

За деякими даними, в університетських гуртожитках також залишилися іноземні студенти.

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *