До бесарабських курортів на Одещині будують нову дорогу. ВІДЕО

На території Татарбунарського району тривають ремонтні роботи на ділянці автодороги  “Білолісся-Приморське-Російка”. Як розповідала СИЛА ГРОМАД, відновлення дорожного полотна стартувало 3 березня, – як і обіцяли в Одеській ОДА. 

Лиманська ОТГРеконструкції 25 кілометрів майже вщент зруйнованої дороги місцеві мешканці чекали не один десяток років. Найбільше радіють реконструкції дороги жителі Лиманської об’єднаної громади. Зараз дорожня техніка працює поблизу села Новоселиця, а почали прокладати новий шлях від Трапівки й Зарічного.

Робочі облаштовують вже другий шар асфальту. Як закінчать – перейдуть до встановлення дорожніх знаків, розмітки, попереджувальних шумових смуг перед закладами освіти.

Водії, що рухаються у напрямку Лиману й Приморського, з розумінням ставляться до прохання перечекати, поки важкий каток втрамбує дорожнє покриття. Зізнаються: надто довго чекали справжнього ремонту: аби дістатись до міста, чи викликати швидку, доводилось пересуватись “битим шляхом”.

Великі сподівання на нову дорогу і в Лиманській сільській раді. Адже вона не лише з’єднує між собою села громади, а й пролягає у напрямку славнозвісних курортів – Катранка і Російка. Раніше саме через занедбану трасу туристичний потенціал унікального морського узбережжя не міг розкритись повністю: багато хто з відпочивальників відмовлявся їхати на море зруйнованим шляхом, -не хотіли втрачати час, ламати транспорт. Тепер ця територія отримає нові перспективи. Адже більше туристів – більше й доходів в місцевий бюджет.

Василь Резніченко, голова Лиманської ОТГ:Траповка

“Кожного ранку їду на роботу і з радістю спостерігаю за ремонтом. Як і всі наші жителі, щасливий, що наша найбільша проблема нарешті вирішується. Нова дорога потрібна і для жителів нашої громади, і для наших відпочивальників, які вперше за багато років приїдуть сюди по якісному, сучасному полотну. Раніше ж не хотіли до нас їхати, хоча в нас унікальна рекреаційна зона, лимани, море, убережжя. Вже в цьому році очікуємо, що кількість відвідувачів на наших курортах збільшиться удвічі, а то й втричі. Вдячний Максиму Куцому, що дотримав слова, і обласній раді за виділення коштів”.

Як розповів очільник громади, зараз завершується перший етап ремонту, розпочатий в 2019 році. Загалом відремонтують 10 км з необхідних 25-ти. Другий проект реконструкції розпочнуть через кілька місяців, – про це Василя Резніченка запевнив директор ДП “Служба місцевих автомобільних доріг” Олег Бахмутов. Це ще додаткових 11 км, – аж до села Лиман.

Нагадаємо, замовником “середнього поточного ремонту” на трасі С162405 є ДП “Служба місцевих автомобільних доріг“, роботи виконує компанія “Ростдорстрой”.

Ремонт проводиться за рахунок субвенції коштів з державного до місцевих бюджетів. Вартість робіт складає 114 млн гривень. На місці працює 13 одиниць спецтехніки.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *