На Дунаї браконьєри упіймали 2-метрову білугу і напали на прикордонників. ВІДЕО

На Одещині браконьєри спіймали 150-кілограмову білугу, яка йшла на нерест. Коли правоохоронці виявили злочинців, один з них спробував відбити свій улов з десятками кілограмів чорної ікри і кинувся з ножем на військовослужбовця.

Інцидент стався в Очаківському гирлі Дунаю, недалеко від міста Вилкове, повідомили в Держприкордонслужбі України. Прикордонний наряд на катері помітив двох чоловіків у човні, на дні якої була заплутана в мережах величезна білуга – завдовжки два метрів і вагою приблизно в 150 кілограмів. Ще жива рибина була накрита захисним плащем, а до цього її, очевидно, затягували на борт човна гаками – на тілі виявлені глибокі рани.

Прикордонники доставили затриманих та їх човен з уловом до берега. Вже там під час перевірки один з браконьєрів з ножем замахнувся на прикордонника. Нападника швидко роззброїли та одягли в кайданки.

За фактами кримінальних правопорушень, передбачених ст.249 «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» та ст.345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» було проінформовано Кілійське відділення Національної поліції, співробітники якого здійснили невідкладні слідчі дії.

Згодом ледь живу білугу випустили в Дунай. За оцінкою іхтіолога Дунайського біосферного заповідника, риба мала ікру та йшла на нерест.

Варто зазначити, що білуга, яка йде на нерест, має близько 10-15% від власної ваги ікри. Саме за цією ікрою полюють браконьєри. Її вартість на чорному ринку – близько 1 тисячі доларів США за кілограм.

У держприкордонслужбі сподіваються, що попри отримані рани, риба, яку випустили – виживе та дасть потомство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *