У Старокозацькій ОТГ залишається працювати пологове відділення

Протягом останніх місяців Старокозацька лікарня плідно працювала, щоб виконати ліцензійні умови перед НСЗУ для акушерсько-гінекологічне відділення. У рамках проведення медичної реформи в Україні, кількість нових вимог, робили практично неможливим його подальше функціонування, так як і величезну кількість закритих по всій Україні медичних установ.

Як повідомив голова Старокозацької ОТГ Вадим Бойко, 17 березня 2020 року Старокозацьке пологове відділення пройшло реєстрацію в НСЗУ, отримало нових фахівців та готове зустрічати нових маленьких мешканців громади.

Саме в такі часи найбільше й проявляються: людяність, справжній патріотизм і відповідальність за долю та майбутнє нашого краю. Від імені усієї громади хочу подякувати тим людям, які найбільше допомогли нам відстояти інтереси нашого регіону, а саме: депутата обласної ради Барвіненка Дмитра Луковича, голову райдержадміністрації Яцишену Ганну Анатоліївну, директора департаменту Національної служби здоров’я Тєряєву Олену Геннадіївну, активістів та жителів Шабівської громади, які виявили рідкісну на сьогоднішній день небайдужість до проблем району”, – привітав з цією подією мешканців громади голова Вадим Бойко.

Таким чином, породіллі Старокозацької ОТГ та жительки сусідніх сіл та громад зможуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу на місці.

Нагадаємо, напередодні у Білгород-Дністровському районі вже закрили пологове відділення – у селищі Шабо, центрі об’єднаної громади, що викликало велике незадоволення місцевих мешканців. Оскільки протяжність Білгород-Дністровського району досить значна і з віддалених сіл досить складно добиратися до міста, у функціонуванні  пологового відділення є досить гостра необхідність.

Авторка – Євгенія Шевцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *