В Україні спростили відкриття приватних садочків

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, яка спрощує процес отримання дозволів для відкриття приватних дитячих садочків.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 3 березня, повідомляють у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Як пояснили в уряді, зокрема спрощення стосується процедури отримання ліцензії, реєстрації статутів садочків у місцевих органах влади. Також в уряді вирішили дозволити відкривати дитячі садочки ФОПам.

«Нові спрощені умови відкриття і ведення відповідного бізнесу призведуть до зростання якості надання відповідних послуг і якісної дошкільної освіти в Україні», — повідомив заступник міністр розвитку економіки Дмитро Романович.

Постанова уряду стосується і вже відкритих садочків: їм дозволили наймати на роботу не лише педагогічних працівників, а також дозволили залучати сторонні компанії для харчового та медичного обслуговування дітей.

Нові умови для дитячих садочків мають запрацювати за 2 місяці після того, як відповідну урядову постанову опублікують.

Нагадаємо, що в уряді планують до кінця 2020 року збудувати 155 нових дитячих садочків. Крім цього будуватимуть іншу соціальну інфраструктуру та дороги. Це має створити 150 тисяч нових робочих місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *