Учасник АТО відкрив кав’ярню в Арцизі

Про це повідомляє офіційний сайт Арцизької РДА.

Для військовослужбовців, які повертаються до мирного життя, питання працевлаштування першочергове. Ті, кому не вдалося вирішити його самотужки, звертаються до служби зайнятості.

«Я не звик звертатись по допомогу, завжди вирішував все сам…», – розповідає  Віталій Лащевер, військовослужбовець та учасник АТО.

Ще з юнацького віку чоловіка приваблювала професія військового. Після закінчення школи він навчався на факультеті «Авіаційного озброєння»  Київського вищого військового авіаційного інженерного училища «Авіаційного озброєння». Але знайшов своє покликання Віталій в регіональній філії «Одеська залізниця», де працював стрілком. У 2014 році  Віталій прийняв рішення стати воїном АТО та був призначений на посаду офіцера мобілізаційного відділення, після демобілізації проходив службу в ЗСУ за контрактом.

По закінчення контракту Віталій у пошуках роботи звернувся до  Арцизької районної філії Одеського обласного центру зайнятості. Саме тут Віталій дізнався про можливість відкрити власну справу за сприяння служби зайнятості і вирішив кардинально змінити життя – відкрити власну кав’ярню. Для того, щоб розібратись у всіх тонкощах ведення власної справи чоловік вирішив стати слухачем курсів «Підприємницька діяльність у сфері малого бізнесу» в Одеському центрі професійно – технічної освіти.  Віталій успішно склав та захистив свій бізнес – план і у лютому цього року офіційно розпочав свою діяльність.

«Іноді і сильним чоловікам потрібна підтримка», – зазначає директор Арцизької районної філії Парасковія Кутирьова. – І служба зайнятості надає її».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *