У Болграді презентували новий інклюзивно-ресурсний центр

20 грудня у Болграді відбулося урочисте відкриття інклюзивних-ресурсного центру, який діятиме на базі Болградського НВК «Спеціалізована школа I-III ступенів-ліцей».

Як поінформували в прес-службі Болградської РДА, на створення даного центру з районного бюджету було виділено 725 тисяч гривень.

Установа створена з метою реалізації права дітей з особливими освітніми потребами Болградського району віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, що забезпечить отримання загальної середньої освіти шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно розвиваючих послуги та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу. В урочистій церемонії відкриття взяв участь в.о. голови Болградської райдержадміністрації Андрій Кучмійов.

«Приємно бачити приміщення центру, який оснащено сучасними меблями та приладдям і перетворився в затишний заклад, який покликаний допомагати нашим маленьким громадянам на шляху становлення своєї особистості, сприяти розвитку і самовдосконалення кожної дитини, незалежно від його освітніх особливостей. Сподіваємося, що діти отримають тут всі навчальні, психолого-педагогічні та корекційно-розвиваючі послуги», – відзначив голова РДА.

На честь відкриття закладу і до Дня Святого Миколая благодійники подарували вихованцям закладу солодкі подарунки та виступ аніматорів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *