Директор і шеф-кухар табору в Сергіївці, де масово отруїлися діти, підуть під суд

Директор і шеф-кухар дитячого оздоровчого табору «Медик-2» у селищі Сергіївка, де в липні поточного року отруїлося 56 дітей, постануть перед судом.

Як повідомили в прес-службі прокуратури Одеської області, прокурори Білгород-Дністровської місцевої прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно директора та шеф-кухаря оздоровчого табору, підозрюваних в порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Нагадаємо, в ніч на 12 липня, в Білгород-Дністровську міську лікарню надійшли діти, які відпочивали в Сергіївському оздоровчому таборі «Медик-2». Діти скаржилися на нездужання, з підвищеною температурою, у деяких була блювота і рідкий стілець. Після проведення ряду експертиз, фахівці встановили, що причиною масового отруєння дітей була дизентерійна і синьогнійна паличка, які виявили в готовій продукції та сировині, а також на спецодязі персоналу.

Пізніше, директору і шеф-кухарю пред’явили підозру в порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням. Як встановили прокурори директор і шеф-кухар табору в смт Сергіївка не здійснили належний контроль за санітарним станом установи, зокрема, приміщеннями кухні і технологічними процесами приготування страв.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося за ч. 1 ст. 325 КК України – порушення правил і норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань.

Згідно з законом, за скоєне підозрюваним загрожує покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести месяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *