19 грудня Святий Миколай оселиться в м. Южне

У Южному 19 грудня відкриють оселю Святого Миколая. Її облаштують на місці колишньої каплички греко-католицької церкви.Южний

Хоч будиночок і невеличкий, але малеча зможе в ньому Миколаєві віршика розказати чи заспівати пісню, випити гарячого чаю з печивом та зробити багато чого іншого. Наразі тривають роботи з облаштування внутрішньої частини будівлі.

Ми йшли за певними цілями. Одна з них – познайомити ближче южненські родини з особою Святого Миколая. Оскільки Святий Миколай шанується усіма християнами, ми вирішили створити середовище, яке стане місцем зустрічі, спілкування, об’єднання”, – розповіла Ксенія Маковецька, співзасновниця хатинки Святого Миколая.

ЮжнийВ оселі Святого Миколая буде ялинка, котру вже облаштували, камін, крісло Миколая, великий глобус та місце, де діточки зможуть проводити своє дозвілля. На гостину до святого зможе завітати будь-хто.

“19 грудня протягом тижня ми плануємо відкритися після обіду, у вечірній час, коли все буде прикрашено світлом і це буде помітно. Ми плануємо близько тижня приймати охочих, завітати до нашої оселі”, – розповіли засновники свята.

Южненцям ідея відкриття оселі Святого Миколая до вподоби. Кажуть, це створить справжній святковий настрій. А для малечі буде ще одне місце для дозвілля.

“Такого у місті ми ще не бачили. Це потрібно для розвитку. Дітям буде цікаво на новорічні свята. Тому ми позитивно відносимось”, – каже подружжя Храмових, жителі Южного.Южний
Оселя Святого Миколая буде прикрашена святковою яскравою ілюмінацією. Відкриється вона 19 грудня невеличким концертом, і потім працюватиме ще впродовж тижня.
А чому б і ні. Дітям буде цікаво, тим паче, що хатинка у центрі міста й людям буде зручно, коли вони гулятимуть проспектом Миру. Я вважаю, що це буде створювати всім святковий настрій“, – Ганна, жителька Южного.
  Джерело – “Лиманська Агенція Новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *