На звільнення: прем’єр відсторонив керівництво одеського ДСНС через трагедію

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук в Одесі зібрав нараду з керівництвом міста та області, а також із керівництвом Держслужби з надзвичайних ситуацій унаслідок трагічної пожежі на Троїцькій.

Керівник Уряду доручив голові ДСНС відсторонити від виконання обов‘язків на час розслідування керівника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та його заступника із профілактики Михайла Вовка, та прийняти відповідні кадрові рішення.

Гончарук зазначив, що рекомендував Федорчаку написати заяву за власним бажанням.

Ситуація, коли чотири останні гучні пожежі з жертвами відбулись в одній області — неприпустима”, – вважає прем’єр-міністр України.

Він також дав доручення голові ОДА відсторонити керівника Департамента освіти Олександра Лончака і також прийняти по ньому відповідні кадрові рішення.

Також прем’єр доручив міністерці освіти та науки Ганні Новосад провести інвентаризацію всіх навчальних закладів і “навести реальний порядок в закладах освіти”, а міністерству внутрішніх справ у найближчий термін “надати план заходів із протипожежної безпеки по всій Україні”.

Він нагадав, що з вівторка запрацює урядова комісія, яка до 20 грудня має встановити причини пожежі та пообіцяв, що усі винні в цій трагедії будуть покарані.

Нагадаємо, всього внаслідок пожежі загинуло 10 осіб. Ще 8 осіб шукають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *