Трагічна Одеса: родичі шукають зниклих безвісти під час пожежі у коледжі

Внаслідок пожежі в Одесі 4 грудня безвісти зникли понад 20 осіб. Родичі студентів і працівників коледжу публікують в соціальних мережах фотографії з проханнями повідомити будь-яку інформацію про місцезнаходження людей.
Розшукуються студенти коледжу Юлія Маркіна, Катерина П’яночкіна, Людмила Чугуннікова та Кирило Трофимчук, які не вийшли на зв’язок після пожежі. Також шукають зниклу під час пожежі 68-річну Віру Соловей.
Крім того, родичі розшукують Наталію Тарасову, яка працювала в коледжі бухгалтером. Світлини зниклих людей рідні та близькі поширюють в мережах.

Зникнення людей підтвердив заступник начальника управління організації досудового розслідування Головного слідчого управління НПУ Олександр Ковтун.

«Дійсно, надійшла інформація щодо встановлення місцезнаходження ще близько 15 осіб», — зазначив Ковтун.

Станом на 21.00 годину 4 грудня, у розшуку перебуває 15 осіб. Загинула одна людина, це 17-річна студентка коледжу з Кілійського району, у лікарнях міста Одеси перебуває 29 травмованих, з них 15 – неповнолітні.
Нагадаємо, в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, сьогодні сталася пожежа. Серед потерпілих близько 30 людей, попередньо у будівлі не було опалення, тож можливо включили електрообігрівачі. Таку попередню версію трагедії назвав міський голова Одеси Геннадій Труханов під час засідання виконкому.
Аби врятуватись, люди вистрибували з верхніх поверхів на землю, рятувальники прибувши на місце трагедії, зіштовнрнулись з перешкодами рятувальної операції.
На момент прибуття першого підрозділу, спостерігалось щільне задимлення та горіння на третьому поверсі. Одразу ж було оголошено підвищений ранг пожежі. Ситуація ускладнювалася швидким поширенням вогню по горючому внутрішньому оздобленню, наявністю великої кількості людей, невчасною евакуацією учнів персоналом коледжу, а також постійним руйнуванням елементів будівлі”, – повідомив Володимир Демчук, директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України.
Також він акцентував увагу на значній кількості припаркованих автомобілів, що заважали проведенню оперативного розгортання техніки для рятування людей і гасіння пожежі.

Він зауважив, що основні зусилля пожежно-рятувальних підрозділів були зосереджені саме на рятуванні людей — в коледжі перебувало понад 400 осіб.

Рятувальники одночасно приступили до рятування людей, які опинилися відрізаними вогнем та димом від шляхів евакуації. Порятунок проводився за допомогою ручних пожежних драбин, автодрабин та колінчастих підіймачів. Евакуація також здійснювалася по внутрішнім сходовим клітинам”.

Під час проведення рятувальних заходів було врятовано та евакуйовано більше 40 осіб.

За інформацією ДСНС, рятувальники завершили евакуацію та до пізньої ночі 4 грудня продовжували ліквідовувати пожежу. Площа пожежі орієнтовно складає 4000 м².

One thought on “Трагічна Одеса: родичі шукають зниклих безвісти під час пожежі у коледжі

  1. В центре реально машин как грязи встать не где, зато место паркинга тот же урод чёрный на греческой поставил подземный торговый центр хотя по проекту должен был быть паркинг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *