Біля берегів Греції з затонулого судна врятували 14 українських моряків

Суховантаж NEW LEO (прапор Ліберія) з вантажем сталі вранці 4 грудня, здійснюючи перехід з Elevsis Greece в Gemlik Turkey в Егейському морі під час шторму, зазнав сильної хитавиці, що викликало зсув вантажу і крен транспортного засобу.

Внаслідок чого судно почало тонути. Після того, як відмовив двигун, екіпаж подав сигнал лиха, повідомляє Associated Press і REUTERS.

Відомо, що корабель потрапив у сильний шторм між грецькими островами Лесбос і Скірос. Саме судно рухалося з грецького порту Елефсін у напрямку до Туреччини, однак через погані погодні умови сталося зміщення вантажу і судно втратило керування.

Повідомляється, що в момент катастрофи на борту «New Leo» перебували чотирнадцять українців, які вже подали сигнал «SOS» команді берегової охорони.

Грецька влада заявила, що рятувальники благополучно евакуювали всіх 14 членів екіпажу. У рятувальній операції брали участь три військові вертольоти, два військових судна, рятувальний корабель берегової охорони і п’ять торгових суден.

У заяві берегової охорони Греції йдеться, що двоє моряків NEW LEO отримали травми, що не загрожують життю, їм буде потрібно пройти лікування.

Про стан судна наразі невідомо, останній AIS зафіксовано близько 17:00 UTC, судно на той час вже було в тяжкому стані, не на ходу.

Довідково: генеральне вантажне судно NEW LEO, IMO 9113044, dwt 5820, довжина судна 102,83 м, ширина – 15,85 м, побудовано в 1997 році, прапор Ліберія, оператор суховантажу PRESTIGE LTD, Одеса, Україна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *