“Зашкварений”: кандидатуру очільника Лиманської РДА переглянуть

12 листопада представники патріотичних й антикорупційних організацій виступили з пікетом під стінами Одеської ОДА проти призначення на пост голови Лиманської райдержадміністрації Миколи Чекала.

Представник губернатора повідомив учасникам акції, що у зв’язку з резонансом кандидатуру нового чиновника переглянуть. Керівник Одеської ОДА після додаткової перевірки направив в Кабінет міністрів України лист з відкликанням кандидатури, яка раніше була затверджена Урядом.

Варто зазначити: Микола Чекал багато років пропрацював в податковій та міліції, а після того як очолив “Укртрансбезпеку”, керував безпекою перевезень в регіоні й “боровся” з перевантаженням. З його діяльністю на цій посаді пов’язано чимало скандалів.

Колишнє керівництво оласті, зокрема в.о. голови Одескої ОДА Світлана Шаталова неодноразово звинувачувала службу в корупції й небажанні здійснювати системний та чесний контроль за перевантаженнями.

Нагадаємо, що 6 листопада відбулося засідання Уряду, на якому були узгоджені 19 кандидатур  на посади керівників районних державних адміністрацій. Раніше президент Зеленський повідомляв, що представники на місцях будуть обиратися за численними критеріями, серед яких “незашквареність” – як одна з ознак нульового показника корупційних діянь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *