Курорт Катранка освітлюють економні LED-ліхтарі

Лиманська об”єднана територіальна громада, що в Татарбунарському районі на Одещині, проводить капітальний ремонт вуличного освітлення. 

Зовнішній вигляд кожного населеного пункту визначається станом об’єктів благоустрою, у тому числі й вуличного освітлення. Зараз у Лиманській ОТГ триває капітальний ремонт вуличного освітлення. В рекреаційній зоні «Катранка» замінюють старі ліхтарі на нові світлодіодні (LED-ліхтарі), – вже замінили близько сотні ліхтарів.

В Лиманській сільській раді переконують: сучасні світлодіодні ліхтарі виробляють світло, набагато яскравіше за те, яке дають звичайні лампи, тому значно краще освітлюють у вечірній та нічний час дороги, парки та вулиці.  Світлодіоди починають випромінювати високий рівень яскравості відразу ж при включенні, в той час як звичайним лампам потрібен час для розігріву. Також перевагою є більш рівномірний розподіл світла по всій освітлюваній поверхні, що теж має неабияке значення. Та найважливішою перевагою є те, що такі ліхтарі використовують набагато меншу кількість енергії для досягнення такого рівня освітлення.

Для нас важливо, що нові LED-ліхтарі дають потужніше освітлення і одночасно -ми скорочуємо витрати на енергоресурси. Далі плануємо обладнати новими ліхтарями всі зупинки громади. Враховуючи, що зараз надворі темніє раніше, прагнемо, щоб усім нашим мешканцям було світло й комфортно повертатися до своїх домівок“, – розповів Лиманський сільський голова Василь Резніченко.

На досягнутому не зупиняться, – місцева влада планує продовжити ремонт вуличного освітлення у селах Лиман, Трапівка, Новоселиця та Зарічне. Кажуть, добре освітлені вулиці покращують безпеку доріг для водіїв та пішоходів та створюють комфортніші умови для мешканців громади.

Лиманська ОТГКатранкаАвторка – Наталія Карпенко

One thought on “Курорт Катранка освітлюють економні LED-ліхтарі

  1. А дорогу в Катранку которую чинили последний раз румыны времен 2 рой мировой войны они отреставрировать не хотят?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *