В одеських школах окремо сортують сміття зі скла, пластику й паперу

В одеських школах стартував екоосвітній проєкт «Час сортувати», який спрямований на впровадження роздільного збору відходів в навчальних закладах міста.

Про це повідомили у міській раді Одеси.

Зараз на базі 12 одеських шкіл створені умови для сортування сміття. У кожному навчальному закладі встановили по три комплекти з трьох боксів для сортування і залізний осередок  для складування зібраної вторсировини. Також школам надали набір навчальних матеріалів: плакати, буклети з інформацією про сортування, інструкції з впровадження роздільного збору відходів для шкіл та інструкції для команд учнів.

Навчальні заклади, які зберуть і відсортують найбільшу кількість відходів до 31 січня, отримають призи.

У проєкті беруть участь такі школи: Гімназія № 2, Гімназія № 5, Школа № 13, Школа № 26, Школа № 40, Школа № 45, Школа № 62, Школа № 84, Школа № 92, Школа № 106, Школа № 130, Навчально-виховний комплекс «Надія».

Для дітей проводять семінари, спрямовані на формування культури усвідомленого споживання і поведінки з побутовими відходами.

Освітній проєкт «Час сортувати» проходить в рамках проекту «Зміцнення суспільної довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *