Задушив і забрав смартфон: подробиці вбивства 14-річної одеситки

Зниклу 2 листопада в Лиманському районі і знайдену мертвою наступного дня 14-річну Дарину Дробот спробував згвалтувати і з особливою жорстокістю вбив раніше судимий за грабіж 15-річний студент ПТУ.

Про це в повідомив начальник ГУНП в Одеській області Олег Бех. Напередодні одеські правоохоронці зібрали ЗМІ на окремий брифінг.

За словами Беха, під час прогулянки з друзями Дарина відлучилася зі своїм знайомим 15-річним юнаком. З середини дня вона не виходила на зв’язок, ввечері після звернення матері поліція почала її пошуки, а вранці 3 листопада до розшуку школярки підключили Національну гвардію. Коли бійці прочісували лісосмугу, вони знайшли скалічене тіло дівчинки без нижнього одягу.

«Під час розтину встановлено, що причиною смерті стала механічна асфіксія – удушення. Також у неї множинні садна на голові, зламана під’язикова кістка», – зазначив начальник облполіціі.

Крім того, у постраждалої були зламані ребра – в її легенях знайшли велику кількість крові. Вбивцю дівчинки незабаром знайшли біля будинку його знайомих. Юнака затримали у стані наркотичного сп’яніння і на протязі 3-4 годин не міг спілкуватися з правоохоронцями. На одязі і взутті затриманого були запрані сліди крові. Протверезівши, він під вантажем незаперечних доказів, зізнався у скоєному.

Вбивця розповів, що під час прогулянки спробував вступити з дівчинкою в інтимний зв’язок. Після її відмови він почав бити її по обличчю, а коли жертва впала – добив її ногами. Після цього він ще раз спробував згвалтувати її, але це в нього не вийшло. Злочинець закінчив тим, що задушив вже жертву. Після вбивства хлопець забрав телефон дівчинки.

Його друзі розповіли поліції, що він прийшов до них з закривавленим смартфоном і сказав, що побився з невідомими, а телефон знайшов на вулиці. Він запропонував відмити телефон і продати, щоб заробити на наркотики. Компанія так і зробила – здала пристрій в ломбард і купила речовини (за словами затриманого – “солі”), під дією яких юнака і затримали.

Олег Бех уточнив, що затриманий влітку двічі притягувався за грабіж. За один з епізодів його встигли засудити до умовного терміну. Хлопець з неблагополучної сім’ї, перебував на обліку в поліції. Був записаний в ПТУ, але заняття практично не відвідував. Дії затриманого кваліфіковані за п.6 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК. Той факт, що він намагався згвалтувати жертву і після всього пограбував її – обтяжують його відповідальність. Вбивці загрожує до 15 років в’язниці або довічне ув’язнення.

Бех зазначив, що 15-річний вiк не відведе вбивцю від покарання. За Кримінальним кодексом відповідальність за особливо тяжкі злочини настає з 14-річного віку. Найближчим часом затриманому оголосять підозру, після чого суд обере для нього запобіжний захід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *