Зі складу Кілійської міськради вийшли четверо депутатів

На сесії Кілійської міської ради, яка відбулася сьогодні, 30 жовтня, про складання мандатів оголосили одразу чотири депутати, усі – від партії «Батьківщина». Так, від повноважень відмовилися Ігор Лиманський, Анатолій Сухань, Ірина Голобородько і Ігор Сапегін.

Причину в заявах «батьківщинівці» вказали однакову – за власним бажанням, у зв’язку з сімейними обставинами. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».

Перш ніж депутати приступили до голосування з даного питання, ситуацію прокоментував міський очільник міста Павло Бойченко, який також підвів підсумки роботи екс-депутатів.

«Дуже дивно, що одночасно, під копірочку, чотири депутати написали заяви про складання депутатських повноважень. Як на мене, могли б бути чесними з виборцями, нормально пояснити свою позицію. Їх обирали люди, тому дуже безвідповідально відмовлятися від своїх зобов’язань через політичні або особистих міркувань, крім дійсно серйозних обставин. Зараз непростий період – завершується рік. Потрібно готувати Програму соціально-економічного розвитку, відстоювати інтереси виборців своєї ділянки, в кінці кінців складати депутатські акти… Хочу підвести підсумки роботи склали мандати депутатів. За весь час їх роботи – нуль. Я вимірюю не словами, а конкретним результатом, грошима, які прийшли в Кілію з обласного бюджету. Завдяки роботі цих депутатів Кілія не отримала ні копійки. Хоча представники “Батьківщини” мали в обласній раді не просто депутата, як наша команда, а цілого першого заступника. Разом з цим в результаті діяльності цих депутатів і деяких їхніх колег сьогодні Кілійська міська рада судиться, щоб не допустити збитків в бюджеті в розмірі 1,5 мільйона гривень. Ці люди зробили певні заяви в певні інспекції, де знайшли деякі помилки в роботі міської ради ще в 2016-2017 роках. Наприклад, вулиця Миру у нас не здана в експлуатацію, тому що згідно з договором це мав зробити підрядник. Але 750 тисяч гривень штрафу нараховано міській раді за зверненням цих депутатів за те, що ми дозволили людям їздити по вулиці Миру. Те ж саме з водопроводу на вулиці Миру. За те, що ми дозволили людям користуватися цим водопроводом, який підрядник безвідповідально також досі не здав в експлуатацію, міськраді пред’явили штраф в розмірі ще 750 тисяч. Невже ми повинні були заборонити людям брати воду або їздити по вулиці? Ці депутати таким чином хотіли зробити зло особисто мені, але вийшло так, що зробили його своїм же виборцям, оскільки вони не в мене 1,5 млн хочуть забрати, а у них. Нуль притягли в громаду, а ще й збиток намагаються завдати. Це неправильна, неконструктивна робота. Ми доведемо свою правоту в судах, тому що тут помилка не наша, а підрядника. Виходячи з цього, я хотів би сказати депутатам “дякую” за роботу, але, на жаль, нема за що», – прокоментував Павло Бойченко.

Рішення про складання повноважень Лиманського, Сапегіна, Голобородько та Суханя ухвалили одноголосно. Тепер документ буде направлений до територіальної виборчої комісії для організації заміщення депутатів згідно зі списками. Крім того, Павло Бойченко заявив, що виборці, які залишилися без представника, не будуть кинуті напризволяще.

«У зв’язку з тим, що люди залишились без депутатів, поки місце депутатів займуть інші, ми порадилися і ухвалили рішення взяти на себе їх обов’язки. Тим людям, які звернуться до будь-якого з наших депутатів за допомогою, ми не відмовимо», – зазначив мер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *