Одеська влада витратить на порятунок Куяльника півмільярда гривень

Одеська обласна державна адміністрація оголосила тендер на розробку проекту порятунку екосистеми річки Куяльник за 5,8 млн гривень.

Відповідну інформацію опубліковано на сайті комерційних та державних закупівель Zakupki.prom.ua. Відомство має намір витратити на цю документацію 5,8 млн. грн. Загальна вартість “відновлення водних ресурсів” у басейні Куяльницького лиману становить 555 млн 677 тисяч 849 гривень, а сума вже витрачених коштів становить більше 10 млн гривень.

Автори ідеї вважають, що через відкриття дамб та запруд можна спробувати врятувати екосистему річки Куяльник. З цією метою департамент екології та природних ресурсів Одеської облдержадміністрації оголосив тендер на розробку відповідного проекту і техніко-економічного обґрунтування.

Через майже повну відсутність стоку до Куяльницького лиману в літній час, у його верхів’ях утворюються солончаки. Частково ця проблема була вирішена у 2014-му році, коли було прокладено трубопровід, через який до лиману здійснювалася подача морської води.

Втім, для повного відтворення екосистеми, необхідно поновити живлення лиману річковою водою. Розчищення русла Куяльника передбачає реконструкцію або ліквідацію частини гідротехнічних споруд в Лиманському, Іванівському, Ширяївському, Березівському, Ананьївському та Подільському районах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *