В Одеській області з”явиться Фонтанська громада

25 вересня в Крижанівці відбулась завершальна зустріч робочої групи з добровільного об”єднання громад.

В результаті було затверджено остаточне рішення про створення ОТГ, до якої увійдуть Фонтанка, Крижанівка та Олександрівка Лиманського району Одещини. Адмінцентром майбутньої громади стане Фонтанська сільська рада.

На підставі цього рішення були ініційовані максимально відкриті громадські слухання, які досягли завершення. Відзначимо, що незважаючи на велику кількість дискусій навколо об”єднання майбутньої громади, більшість мешканців побачили в цьому перспективу для подальшого розвитку і підтримали ініціативу.

В останній день громадських обговорень Крижанівська та Олександрівська сільські ради провели День відкртих дверей і познайомили мешканців майбутньої ОТГ з інфраструктурними об”єктами та адмінпослугами, які наватиме громада.

Найбільше враження на жителів справав Центр адмінпослуг, який буде розташований у Крижанівській сільській раді. Це справді сучасна будівля, яка нещодавно отримала відзнаку на міжнародному будівельному конкурсі “Європейська нагорода – Модернізація року” (EUROPEAN AWARD — Modernization of the Year), який проходив у Варшаві.

Наступним етапом створення громади буде закріплення проекту об”єднання на сесіях кожної з сільських рад, а в подальшому документи передадуть в Одеську ОДА та КабМін для подальшого затвердження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *