Не продавати землю іноземцям закликали депутати Одеської облради

7 жовтня одесити пікетували під стінами Одеської обласної ради. У будівлі сьогодні проходила сесія. 

Мітингувальники прийшли підтримати рішення, яке виносилось на розгляд депутатів – про звернення про недопущення зняття заборони на продаж землі.

Пікетувальники заявляли: “Обіцяли зробити їх, а зроблять нас” і стверджували, що хочуть працювати в Україні, а не в Польщі. Головне гасло: “Ні продажу землі іноземцям!”.

Тим часом в обласній раді вважають, що проект небезпечний і може серйозно вдарити по жителям області.

Депутат Одеської облради Анатолій Артеменко відзначив, що одеські товаровиробники активно співпрацюють з Кабміном і пропонують свій варіант вирішення. Водночас, переконує він, в Уряді споростовують чутки про те, що новий закон відкриє ринок землі.

“Нам кажуть, що ринок не відкриють для іноземних компаній, однак у нас іноземець може бути кінцевим бенефіціаром будь-якої компанії”, – відзначив він.

У тексті звернення йдеться про те, що законопроектом не передбачено необхідне правове врегулювання і захист інтересів держави.

Прийняття такого закону призведе до тотальної скупки земель сільськогосподарського призначення іноземцями і, як наслідок, – знищенню українських фермерів, занепаду села, сприятиме економічній деградації і соціальній напрузі. Задекларовані в проекті закону обмеження на прктиці ніяк не захистять українських фермерів, а заборона купівлі земель іноземними громадянами є формальною”, – пишуть депутати.

Також депутати відзначили, що дійсно в Україні треба вваодити інші правила продажу землі, так як повного мораторію нема, але проект відкритого ринку без обмежень небезпечний дя держави.

В результаті текст звернення підтримали.

ФОТО – з сайту Одеської обласної ради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *