Підприємицю, яка організувала харчування в одеській школі, де отруїлося 50 дітей, підозрюють в порушенні санітарних норм

Одеська прокуратура повідомила про підозру ФОП “Кишинівська Ольга Миколаївна”, яка організовувала шкільне харчування у школі № 11 м. Одеси в порушенні правил попередження масових отруєнь (ст. 325 ККУ).

Жінку підозрюють у нехтуванні правилами, які стосуються запобігання епідемічним, інфекційним та масовим неінфекційним захворюванням.

Слідство встановило, що завідуюча, яка мала дотримуватися умов зберігання та реалізації продуктів харчування і продовольчої сировини, технології приготування страв, –  допустила порушення санітарних та гігієнічних норм, вимог щодо якості та безпечності харчових продуктів, унаслідок чого у вересні під час обіду масово отруїлися більше 50 школярів.

Нагадаємо, з 14 вересня учні одеської школи №11 почали звертатися до лікарень у зв”язку з отруєнням. Усі вони стверджували, що харчувались у шкільній їдальні. Поліція почала розслідування. Діагноз, який встановили медики – гостра кишкова інфекція. Всього по допомогу звернулися 53 дитини.

У школі провели перевірку та знайшли порушення: заморожені готові страви, протерміновані продукти. Також виявтилося, що співробітники школи не знали, як користуватися засобами для дезінфекції приміщень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Суворовського відділу поліції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *