Мистецькі заклади мають відвідувати діти з інвалідністю – Асоціація міст України

Всеукраїнська асоціація закладів мистецької освіти готує проєкт «Педагогічний марафон розвитку інклюзивної початкової мистецької освіти в Україні «ARTS FOR HEARTS», який пройде у трьох містах України Одесі, Харкові та Львові у 2019 році.

Проєкт спрямовано на розвиток інклюзивної мистецької освіти в мистецьких закладах України.

Асоціація міст України, підтримуючи рівний доступ до всіх послуг осіб з особливими потребами, запрошує органи місцевого самоврядування-засновників мистецьких шкіл та усіх інших зацікавлених осіб долучитись до участі у Всеукраїнському проєкті.

Перша частина педагогічного марафону пройде в Одесі 30 і 31 жовтня із залученням спікерів, громадськості, викладачів та учнів мистецьких шкіл з особливими освітніми потребами.

Далі заходи пройдуть у Харкові: 20-21 листопада та Львові 6-7 грудня 2019 року. 

Нагадаємо, проєкт Концепції інклюзивної мистецької освіти 30 вересня 2019 року розглядала робоча група Міністерства культури України під головуванням очільниці відділу мистецької і художньої культури Тетяни Колос. Участь у засіданні взяли представники закладів мистецької освіти з різних областей України, профспілок та експерти у сфері. Від Асоціації міст України до розробки проєкту Концепції інклюзивної мистецької освіти долучилась аналітикиня Аналітичного центру Людмила Мозгова.

Учасники робочої групи узгодили структуру Концепції, обговорили основні змістові лінії, а також модель забезпечення інклюзивної мистецької освіти. Крім того, висловили міркування щодо перспектив співпраці з Інклюзивно-ресурсними центрами у частині психологічного супроводу учасників освітнього процесу закладу позашкільної освіти.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *