Для родини лікаря Курісовська сільська рада купила квартиру

В Лиманському районі на Одещині цінні фіхівці – на вагу золота. Тому місцева влада навчилась їх заохочувати, аби не тікали до міста.

За словами очільника села Курісове Геннадія Мельниченка, молодий лікар, який отримав місце головного лікаря амбулаторії, встиг попрацювати лише кілька місяців. Проте його великій родині не було де мешкати.

Водночас, без спеціаліста такого профілю селу, каже, не обійтися, адже Курісовська амбулаторія обслуговує також мешканців інших сіл. Геннадій Мельниченко запропонував вихід із ситуації.

На сесії сільської ради ми вирішили виділити з бюджету 200 тисяч гривень на придбання житла для головного лікаря амбулаторії. Ми знайшли житло у 32-х квартирному будинку. Це 2-х кімнатна квартира. Ми її купили за 175 тисяч гривень та вже оформили нотаріально. Нещодавно показали квартиру нашому лікарю”, розповів Геннадій Мельниченко, голова Курісовської сільської ради.

Зараз у квартирі проводиться легкий косметичний ремонт, а за 10-15 днів її здадуть, як то кажуть, “під ключ”. А поки родина лікаря мешкає у місцевому гуртожитку, який теж надала місцева влада.

Спочатку було вирішено придбати однокімнатну квартиру, а коли з’ясували, що я приїжджаю із сім’єю, а в мене дружина та двоє дітей, було вирішено обрати інший варіант двокімнатну квартиру. Там лише невеликий ремонт потрібен, косметичний. Можна заїжджати та жити. Ключі ми вже отримали. Офіційно все оформлено та сплачено“, поділився Олексій Овчинніков, в.о. завідувача амбулаторії села Курісове, сімейний лікар.

Старша донька Олексія навчається в шостому класі, молодшій дитині один рік і шість місяців. Згідно з домовленістю, якщо Олексій Овчинніков працюватиме у місцевій амбулаторії більше 10 років, то отримає право приватизувати цю квартиру.

Нагадаємо, Курісовська амбулаторія надає медичні послуги 1600 громадянам. Зокрема жителям сіл Курісове, Каїри, Олександрівка та Новомиколаївка.

Джерело – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *