В Лиманській громаді будують дорогу на курорт. ВІДЕО

У Татарбунарському районі завершується ремонт ділянки дороги Білолісся-Расейка. Роботи ведуться поблизу села Трапівка, яке увійшло до Лиманської об’єднаної громади.

Тендер у розмірі 115 млн грн на поточний середній ремонт автошляху загального користування виграла компанія “Росдорстрой”. Три тижні поспіль на найбільш проблемній ділянці працює важка техніка. Співробітники кажуть, вже постелили другий шар асфальту.

Місцеві жителі розповідають: асфальту тут не бачили років з десять. За останній час дорога перетворилася на напрямок: об»їжджати численні ями вдається тільки по грунтівці, та й те, – лише в суху погоду.

Між тим, будівництвом охоплено тільки 6 кілометрів з необхідних 35-ти: більша частина дороги до моря, як і до адмінцентру громади, села Лиман, – залишається непрохідною. 30 км справжнього пекла для водіїв і пасажирів, вартість якої громада самотужки не потягне, бо вона в десятки разів перевищує місцевий бюджет розвитку.

Без фінансової допомоги держави відновити дорогу до татарбунарських курортів не вдасться, підкреслює Лиманський сільський голова Василь Резніченко.

Взагалі 35 кілометрів до наших курортів, а збудували тільки 6, це дуже мало. Ми разом з депутатським корпусом будемо звертатися до президента України, до депутата Верховної Ради, щоб посприяли в цьому. Тому що сьогодні найпрекрасніші курорти Бессарабії це саме курорт Катранка й курорт Расєйка”, – сказав Василь Резніченко.

Тож місцева влада не сидить склавши руки, а за власні кошти розробила проект на будівництво, надіслала офіційні звернення до Офісу Президента, керівництва Одеської області та народного депутата Олександра Ткаченка, – стосовно підтримки у вирішенні важливого питання.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *