У Болграді міграційна служба працює в аварійній будівлі

Болградським районним сектором міграційної служби (паспортного столу) Одеської області Світлана Пейчева звернулася до депутатів Болградського міськради з проханням виділити кошти на ремонт будівлі, в якій розташовується служба.

Про це повідомляє видання “Топор”.

За словами завідувачки, завдяки допомозі з міського бюджету, в 2015 році було відремонтовано внутрішні приміщення сектора. Сьогодні тут створені всі умови для роботи, встановлені кондиціонери, електричне опалення.

А ось що стосується самої будівлі, то існують проблеми: протікає дах, зруйновані сходи, відсутній пандус, руйнується стіна.

Аргументуючи своє звернення до міської ради, Світлана Пейчева підкреслила, що організація, яку вона очолює, робить вагомий внесок в поповнення міського бюджету. Відзначимо, що кожен день працівники міграційної служби приймають до сорока чоловік, які оформляють тут внутрішні і закордонні паспорти України. Причому їдуть в Болград, щоб оформити паспорт, не тільки жителі Болградського, а й сусідніх Ізмаїльського та Ренійського районів, а також інших регіонів України.

Аргументуючи своє звернення до міської ради, Світлана Пейчева підкреслила, що організація, яку вона очолює, робить вагомий внесок в поповнення міського бюджету.
Наприклад, в 2016 році, коли почав працювати обладнання для оформлення біометричних паспортів, в міську скарбницю було перераховано 322 тисячі гривень. У 2017 році в секторі працювало вже три комплекти обладнання, а перерахування до міського бюджету зросли до 1 мільйона 377 тисяч гривень, в 2018 ця сума склала 1 мільйон 776 тисяч гривень, а за півроку 2019 – 750 тисяч гривень.

Минулого року в Болградському районному секторі міграційної служби закордонні паспорті оформили 4215 осіб (у 2017 – 3948 осіб).

Варто зазначити, що управління капітального будівництва Болградської райради склало дефектний акт, згідно з яким на проведення ремонту необхідно близько 300 тисяч гривень.

 

міграція

Нагадаємо, що в 2015 році в рамках міської Програми підтримки діяльності Болградського районного сектору головного управління ДМСУ в Одеській області з надання адміністративних послуг населенню, на проведення поточного ремонту приміщення сектора, заміну електричної мережі в будівлі і установку електричної системи опалення з бюджету міста було виділено близько 63 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *