Розбита підлога, грибок та підтоплення: прокуратура оприлюднила умови утримання в СІЗО

Режимну установу – Ізмаїльський слідчий ізолятор – та умови утримання в ньому ув’язнених, перевірив виконувач обов’язків прокурора Одещини Олександр Саулко.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Одеської області.

Під час обходу приміщення прокурорська інспекція виявила, що камери перебувають у незадовільному санітарно-технічному стані, порушено цілісність приміщень та підлоги, спостерігається грибкове ураження стін, до камер, де утримуються арештанти, постачається лише холодна вода.

Слід констатувати, що попри неодноразове реагування обласної прокуратури на виявлені порушення, їх досі не усунуто та ситуація в слідчому ізоляторі не покращилася.

СІЗО

СІЗО

Також прокуратура перевірила додержання прав засуджених та ув’язнених в Одеському слідчому ізоляторі, Одеській виправній колонії № 14 та Чорноморській виправній колонії № 74.

Більшість виявлених порушень стосуються прав в’язнів на належні житлово-побутові умови.

Так, в Одеському СІЗО серед іншого, відсутні необхідні умови для роботи слідчого, адвоката, які працюють з матеріалами кримінального провадження.

Такі кабінети та кімнати для проведення судових засідань у режимі відеоконференції – у жахливому санітарному стані, деякі камерні приміщення навіть… підтоплені.

За результатами перевірки прокуратурою області внесено вказівку керівництву Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України з метою вжиття заходів для усунення виявлених порушень.

СІЗО

СІЗО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *