Визирська громада відроджує ФАП у селі Любополь

Як відомо, можливість придбати необхідні ліки у віддалених куточках сільської місцевості є життєво-необхідною потребою, особливо для людей похилого віку, а також батьків з маленькими дітьми. Багато років у селі Любопіль Лиманського району це було гострим питанням. Завдяки місцевій компанії “ТІС”, яка є бюджетоутворюючим підприємством Визирської ОТГ, було створено аптечний кіоск на базі місцевого ФАПу, аби задовольнити потреби місцевих мешканців у необхідних ліках.

Місяці три тому нам дали аптеку, забезпечили холодильником, бо ліки потрібно зберігати у холодильнику. В принципі, ліками забезпечені більше, ніж треба. Хто не приходив, такого не було, щоб я відмовила. Навіть дорогі ліки були”, – каже Лідія Назарук, завідувачка Любопільським ФАПом.

Місцевим мешканцям наявність аптечного пункту при місцевому ФАПі дуже подобається. І не лише тому, що до району чи міста їхати не треба. Головна причина – у разі чого всі необхідні ліки тут, на місці.

Що мені потрібно було – все дали, коли прийшов“, – Анатолій, мешканець Любополю.

Я тут купую дітям ліки, таблетки. Поки що все влаштовує“, – Лідія, мешканка Любополю.

Купуємо ліки, не потрібно виїжджати в місто. Раніше такого не було, тепер майже все є, що нам потрібно. І сиропи ось для маленького є, і температуру виміряти, і все на світі, – Вікторія”, – ділиться мешканка Любополю.

Тим, що зроблено, місцеві дуже задоволені. Але завжди є куди рухатися далі. Наступне побажання як від керівництва ФАПу, так й від пацієнтів – зробити ремонт санвузла та облагородити територію навколо самого закладу.

аптека

 

Нагадаємо, село Любополь увійшло до складу Визирської сільської ОТГ, що в Лиманському районі на Одещині. Перші місцеві вибори там відбулися 30 червня 2019 року.

Фото – Лиманська Агенція Новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *