Тариф на воду у Білгороді-Дністровському можуть підвищити до 43 грн

В КП «Білгород-Дністровськводоканал» заявили, що чинні на сьогодні міські тарифи на водопостачання та водовідведення є економічно необґрунтованими. Насправді мають бути  вищими. Про це під час засідання виконавчого комітету міськради повідомила економіст комунального підприємства Яна Крамаренко.

На думку економістки, тариф на воду в місті мав би бути на 30-40 відсотків вищим, ніж це є зараз. Причина цього – підвищення витрат на паливно-мастильні матеріали, електроенергію, зростання рівня мінімальної заробітної плати та податків.

Більше того, ще на момент підвищення вартості води в місті в березні 2019 року до майже 36 грн. за 1 куб. метр, тариф вже був економічно необґрунтованим. Тоді від суттєвого підвищення відмовились лише з огляду на широкий суспільний резонанс.

«Якщо на той момент, коли ми затверджували, він був 37 гривень, реальна собівартість тарифу, яка лякала депутатів та населення лякало. Ми тоді зробили лише коректування. Якщо зараз ми зробимо повністю новий тариф – це буде біля 42-43 гривень. Це вода з каналізацією», – розповіла пані Крамаренко.

Заслухавши цю інформацію, в.о. міського голови Віктор Грозов доручив управлінням міськради надати до понеділка, 9 вересня, розрахунки по економічно обґрунтованому тарифу на воду в місті та протягом 10 днів підготувати інформацію по реальному стану справ в усіх комунальних підприємствах міста. 19 вересня з цього приводу відбудеться публічна прес-конференція.

Нагадаємо, сьогодні вартість водопостачання та водовідведення для населення в Білгороді-Дністровському складає 34,11 грн. за 1 куб. метр для жителів приватних будинків та 35,71 грн для жителів багатоповерхових будинків. Процес прийняття цих тарифів у березні 2019 року супроводжувався акцією протесту містян, які вимагали від влади відмовитись від підвищення.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *