У Мологівській громаді люди “вибили” пільгові перевезення

До сільської ради Мологовської ОТГ Білгород-Дністровського району звернулися жителі громади з вимогою вирішити питання пільгових перевезень.

Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, організатором пасажирських перевезень на приміських маршрутах є Білгород-Дністровська РДА, а компенсувати проїзд пільгових категорій зобов’язані місцеві органи влади. Цього вимагає ст.91 Бюджетного кодексу України.

На сесії Мологівської ОТГ Білгород-Дністровського району було прийнято рішення про виділення 150 тисяч гривень на компенсаційні виплати пільгової категорії громади. Серед них люди з інвалідністю 1 і 2 групи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорія 1 і категорія 2-ліквідатори), діти з інвалідністю, особи, які супроводжують інвалідів I групи або дітей з інвалідністю (не більше одного супроводжуючого).

Крім того, АТП-15107, яке обслуговує приміський маршрут «Молога-Білгород-Дністровський», учасників АТО перевозить безкоштовно.

Чимало дебатів було під час обговорення питання про проїзд пенсіонерів. У підсумку вирішили – до суми 150 тисяч гривень включити також пенсіонерів громади. Їм видадуть талони на проїзд в приміських маршрутах, якими вони можуть скористатися п’ять разів на місяць (проїзд в Білгород-Дністровський і назад).

Відзначимо, всього у громаді пенсіонерів за віком проживає 1380 осіб. Але так як багато хто не користується громадським транспортом, то контролюватме процес видачі талонів спеціально створена група, до складу якої увійшли представник ініціативної групи Андрій Соломієнко, голова громади Олег Німачук і депутати.

Місцеві сподіваються, таким чином зняти соціальну напргу в громаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *