Медпрацівники Білгород-Дністровського не отримують зарплат

Медики Білгород-Дністровського продовжують залишатися без заробітних плат. Медичної субвенції, яка була виділена місту з державного бюджету, виявилось недостатньо для покриття потреб в оплаті праці медичних працівників. 27 червня міська влада звернулась до Міністерства охорони здоров’я, Одеської ОДА та Одеської обласної ради з проханням збільшити медичну субвенцію. Але, як стало відомо 6 серпня на засіданні виконавчого комітету Білгород-Дністровської міськради, в держави таких коштів немає.

«На останній сесії ми приймали рішення, ми звертались в Міністерство охорони здоров’я і Кабінет міністрів України. Два дні тому нам надійшла відповідь з Міністерства охорони здоров’я про те, що в державному бюджеті коштів немає і вони не мають змоги платити нашим медикам», – повідомив під час засідання виконкому в.о. міського голови, секретар міськради Віктор Грозов.

Складну ситуацію із виплатою зарплат медикам підтвердив головний лікар Білгород-Дністровської міськрайонної лікарні Ігор Десятник. За його словами заборгованість по заробітній платі становить 11 млн 700 тис. гривень.

«Сьогодні збирається профком. Люди сидять без заробітних плат. Мало того, що виникли «ножиці», в нас сьогодні первинна допомога отримує достатньо серйозну зарплату, а в нас звільняються люди. Це реально. І сьогодні лікар, який стоїть біля операційного столу отримує 4 тисячі гривень. Ми з вами були у виконуючої обов’язки губернатора, а віз і нині там. Ми скоротили 130 ставок, наступний етап ми вішаємо великий замок на лікарню и пишемо “Закрито””, – розповів головний лікар.

Проблема з заборгованістю заробітних плат медикам Акерману триває з травня 2019 року. На одній з сесій міської ради депутати перекинули 31,2 млн гривень в бюджет розвитку. Саме на ці гроші, неофіційно кажуть в Аккермані, могли б розраховувати бюджетники, які зараз опинилися в кризовому становищі.

З огляду на ситуацію, міська влада планує звернутись до Офісу президента України для вирішення питання виплати заробітних плат медичним працівникам.

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *