Одещину в Канаді представляє мер Балтської ОТГ Сергій Мазур

Децентралізацію в Україні обговорюють в Канаді.

Триває навчальна поїздка представників громад-членів АМУ до Канади. До складу делегації входять голови та представники ОТГ з кожної області, які були відібрані за конкурсом. У поїздці бере участь Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.
2 липня учасники візиту долучилися до роботи Конференції з питань реформ в Україні Ukraine Reform Conference, що проходить у Торонто.
Ukraine Reform Conference – це важливий крок для об’єднання партнерів та друзів України й проведення оцінки демократичних трансформацій та реформ, які відбуваються в Україні останніми роками.
2 липня у Конференції взяли участь іноземні та українські державні посадовці, серед яких Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, а також бізнесмени топ-рівня, представники країн ЄС, НАТО, G7 та громадянського суспільства.

Одещину на міжнародній конференції представляє Сергій Мазур, голова Балтської ОТГ.

Мазур

На своїй сторінці у Фейсбук мер Балти поділився враженнями від виступів Міністрів закордонних справ Канади, Великобританії, Державного Секретаря США з питань України, депутатів Європарламенту з Польщі.
Позиції представників цих країн, розповідає наш земляк, визначено наступні:

“- За 5 років Україна зробила безпрецедентні кроки для відновлення економіки та стабільності ;
– 12 кварталів поспіль триває ріст ВВП; 5% ВВП направляється на оборону та відновлення армії згідно стандартів НАТО;
– розпочався ріст реального сектора економіки; потрібен ринок електроенергії та землі;
– розпочались секторальні реформи,- Національної поліції, охорони здоров’я, освіти, пенсійна. Найбільш швидка та ефективна ( відносно сприйняття іі українцями)- це Децентралізація.
– майже 40% товарів це експорт в країни ЄС ( 2014 рік- 1,6%); повністю переорієнтували ринок.
Це все лише фундамент для прискореного розвитку. Українці, ще не відчули в повному обсязі краще життя.
Але є і загрози,- економічна та політична корупція, війна з Росією, анексія Криму. 
Всі, як один чітко підтвердили свою допомогу і підтримку Україні на шляху змін та перетворень для отримання європейських стандартів життя”, – повідомив Сергій Мазур.

Нагадаємо, це вже третя Міжнародна конференція з питань реформ в Україні – попередні відбулися у Копенгагені (2018) та Лондоні (2017).

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *