500 дітей з вразливих родин оздоровлені в Кілійській ОТГ

Літнє оздоровлення – це заключна фаза, що вінчає навчальний рік. І, хоча для дітей це, мабуть найвеселіший період, коли школа, педагоги і всі діти стають ближчими на хвилі загальних позитивних емоцій, – для дорослих це все ще етап роботи і відповідальності. Про те, як в школах Кілійської ОТГ проходить оздоровча кампанія, а зокрема про роботу пришкільних таборів розповів начальник відділу освіти громади – Сергій Мергут.
На базі 9 закладів загальної середньої освіти Кілійської міської ради функціонували табори з денним перебуванням учнів. Протягом цього часу в них оздоровлювалися 637 дітей, з яких 553 дитини пільгових категорій, які потребують соціальної уваги та підтримки. У таборах працювали літні мовні загони: 8 англомовних, в яких охоплено 135 дітей та 3 україномовних для 56 учнів шкіл з російською мовою навчання. 27 учнів англомовного загону табору «Дружба» Кілійського школи №3-ліцей підвищують рівень володіння англійською мовою, спілкуючись з волонтером з Канади Сенді Метісон, яка приїхала в школу в рамках волонтерської програми «GO CAMP», – зазначив головний освітянин.
Сергій Іванович розповів і про організацію літнього оздоровлення в дитячих садках Кілійської ОТГ. Головне завдання за словами начальника, – створення безпечних умов для освітньої, виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи з дітьми в літній період.
У Кілійській ОТГ функціонують 6 дошкільних установ: з яких 5 – міські і по одному дитсадку в селах Шевченкове та Ліски. Режим роботи, розпорядок дня дитячих садків зазнав змін. На літній період освітній процес розвантажений, перевага віддається занятям художньо-естетичного, мовного, еколого-природничого, валеологічного та фізкультурно-оздоровчого напрямків. Спеціально на літній оздоровчий період було розроблено і затверджено приблизний двотижневі меню, яке погоджено з Килійським районним управлінням Головного управління Держпродспожівслужби в Одеській області. До режиму харчування дітей з урахуванням другого сніданку внесені зміни. Сніданок доповнений фруктами. У зв’язку з цим на 10% збільшено видатки на харчування дітей. А ще додатково садки подбали про придбання іграшок для ігор з піском і водою; в пісочниці завезли пісок. Медичні кабінети були дооснащені необхідними лікарськими препаратами”, – розповів керівник освітньої галузі ОТГ.
Початку оздоровлення передували планові антропометричні вимірювання, які провели у всіх вікових групах, а батьки вихованців отримали відповідні рекомендації.
Авторка – Анна Булій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *